Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Σοκ: Απήχθη ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης στην Συρία

Συναγερμός στην Αθήνα…

Ένοπλοι απήγαγαν τον ελληνορθόδοξο Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλο κοντά στην συροτουρκική μεθόριο, σύμφωνα και με το πρακτορείο Reuters. Σε διπλωματικό συναγερμό η Αθήνα που τόσο καιρό τώρα έκλεινε τα μάτια στα εγκλήματα των ισλαμιστών κατά των Ελληνορθόδοξων της Συρίας. Τώρα τρέχουν, προκειμένου να αποφευχθεί μοιραίο γεγονός.

O Μητροπολίτης Παύλος απήχθη μαζί με τον επίσκοπο Μαρωνιτών Ιωάννη, από τρομοκρατική οργάνωση, μεταδίδει το Reuters. H απαγωγή σημειώθηκε όταν αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο Μητροπολίτης μεταφέροντας «ανθρωπιστική βοήθεια» είχε περάσει στο έδαφος της Συρίας από την Τουρκία.

Η είδηση της απαγωγής έχει συγκλονίσει το Πατριαρχείο Αντιοχείας, καθώς ο Πατριάρχης είναι κατά σάρκαν αδελφός του Μητροπολίτη Παύλου.

Για το περιστατικό ενημερώθηκαν τόσο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς που βρίσκεται στην Αθήνα, όσο και ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος που επισκέπτεται το Λουξεμβούργο για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, ανακοίνωσε πως ο υπουργός Εξωτερικών ενεργοποίησε τον Μηχανισμό Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου και ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης, καθώς και ομολόγους χωρών που μπορούν να συμβάλουν στην απελευθέρωση των απαχθέντων.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου