Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Οι ομογενείς στηρίζουν Ελλάδα - Κύπρο στην πράξη

Προτίμηση για διακοπές και τουρισμό την Ελλάδα και την Κύπρο  αλλά και αγορές ελληνικών προϊόντων στις χώρες που ζουν και εργάζονται  είναι μερικοί  από τους άξονες της καμπάνιας  ομογενών απανταχού της γης για στήριξη  της μητέρας πατρίδας - Ελλάδας και Κύπρου!

Διπλωματικές πηγές μας λένε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες αναλαμβάνουν ολοένα και περισσότερα ομογενειακά σωματεία και εκκλησιαστικές ενορίες σε ΗΠΑ,Αυστραλία, Γερμανία, Αφρική και αλλού - κάτι που πρέπει να δουν,  μας λένε, τα αρμόδια  κρατικά όργανα - Υπουργεία Τουρισμού, Ανάπτυξης-Εμπορίου, Εξωτερικών κλπ φορείς - τα  Επιμελητήρια κ.α. ώστε   να ενισχύσουν τα ομογενειακά  ΜΜΕ με ενημερωτικό υλικό σύγχρονο και επίκαιρο!

Παράλληλα στελέχη του Κινήματος Πολιτών  ''Καταναλώνουμε ό,τι Παράγουμε''  μας πληροφορούν ότι λαμβάνουν πολλά μηνύματα ανταπόκρισης στο σύνθημα: Τρώω, Ντύνομαι, Κάνω Τουρισμό ΕΛΛΗΝΙΚΑ!.

Δεν είναι  μόνο σύλλογοι  σωματεία, εργατικά κέντρα , ενώσεις καταναλωτών και απλοί πολίτες από το εσωτερικό  που ολοένα και περισσότεροι ζητούν πληροφορίες  που θα βρίσκουν και πως θα ξεχωρίζουν τα ελληνικά προϊόντα  αλλά, επισημαίνει εθελοντής του Κινήματος, πλέον τα αιτήματα έρχονται και από το εξωτερικό!

Το  ΠΡΟΤΙΜΏ ΕΛΛΗΝΙΚΆ έχει γίνει πια ... ψύχωση για πολλούς Ελλαδίτες και Κύπριους  που ζουν στο εξωτερικό. Και αυτό - λέει ομογενής  που επικοινωνήσαμε- όχι μόνο  γιατί ήδη είναι ποιοτικά τα ελληνικά εξαγώγιμα προϊόντα, αλλά και για ...πατριωτικούς λόγους!

Άλλοι μετανάστες το κάνουν χρόνια, τώρα είναι η ώρα μας να στηρίξουμε τους πατεράδες μας,τα αδέλφια μας τους συγγενείς εργαζόμενους και αγρότες στην Ελλάδα, επιλέγοντας τα ελληνικά προϊόντα,τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παράγουν και προσφέρουν. Και να τα διαλέγουμε όχι μόνο αν τα βρίσκουμε ...μπροστά μας, αλλά ΚΑΙ ψάχνοντάς τα παντού!.

Ακόμα, διπλωμάτης μας είπε ότι σχετικά αιτήματα και ενημέρωση ζητούν ομογενείς ή σύλλογοι του και από Πρεσβείες και Προξενεία."Χθες με πήρε Πρόεδρος μεγάλου  εθνικοτοπικού συλλόγου Πολιτείας των ΗΠΑ και ζήτησε,αν υπάρχουν, αφίσες με  σύνθημα υπέρ των ελληνικών προϊόντων στην  αγγλική  γλώσσα" ,δήλωσε διπλωματικό στέλεχος που θα διαβιβάσει το αίτημα στο ΥΠΕΞ!

Μια τέτοια  πολύ πρόσφατη καμπάνια  είναι αυτή της Κυπριακής Κοινότητας Νέας Νότιας Ουαλίας: Σε ανοικτή συγκέντρωση στο οίκημα της Κοινότητας στο Stanmore, στην οποία παραβρέθηκαν αντιπρόσωποι Αδελφοτήτων, Σωματείων και των Ομοσπονδιών της ελλαδικής και κυπριακής ομογένειας, καθώς και ομογενείς που είναι ευαισθητοποιημένοι στο δράμα που διέρχεται τελευταία η Κύπρος και νωρίτερα η Ελλάδα.

Στη σύσκεψη έγινε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για την εξεύρεση τρόπων στήριξης και έμπρακτης υποστήριξης αυτών που πλήττονται από την οικονομική κρίση.

Με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Κυπριακών Κοινοτήτων και Οργανισμών Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, ανακοινώνει τις προτάσεις που υιοθετήθηκαν:
• Χρηματική βοήθεια για έκτακτες ανάγκες, ενίσχυση φιλανθρωπικού έργου της ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, συσσίτια σε διάφορους Δήμους στην Ελλάδα και την Κύπρο. Τρόποι: έρανοι, ραδιοέρανοι, συναυλία, θέατρο, γεύμα προς ενίσχυση, απογευματινό τσάι λαχειοφόρος.

  •     
Στήριξη του Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης
  •     Προώθηση επενδύσεων

  •     Παναυστραλιανή εκστρατεία για να προτείνεται η αγορά ελληνικών και κυπριακών προϊόντων

  •     Προτίμηση για διακοπές και τουρισμό στην Ελλάδα και Κύπρο


Τέτοιες και παρόμοιες καμπάνιες κάνουν πάρα πολλές ομογενειακές οργανώσεις.




Εκθεση στις ΗΠΑ στις 13 και 14 Απριλίου.
Σχετικη είναι και η παρακάτω αναταπόκριση του Αθηναικού Πρακτορείου:  Για 22η χρονιά θα πραγματοποιηθεί η διεθνής εμπορική έκθεση «Ερμής» στο Ατλάντικ Σίτι, της πολιτείας Νιου Τζέρσεϊ, στις 13 και 14 Απριλίου.

Η «Hermes Expo» στηρίζεται κυρίως στη συμμετοχή ελληνικών εταιρειών και υπηρεσιών, από την Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ έχει καθιερωθεί πλέον ως ο αντιπροσωπευτικός ετήσιος θεσμός για την προβολή ελληνικών προϊόντων.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, έγινε προχθές δεξίωση και παρουσίαση ελληνικών κρασιών και εδεσμάτων στο Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη. Για τους σκοπούς και τη σημασία της έκθεσης μίλησε ο ιδρυτής και πρόεδρός της, Παύλος Κοτρώτσιος, ο οποίος είπε ότι παρά τη σοβαρή οικονομική κρίση υπάρχουν Έλληνες επιχειρηματίες που θέλησαν και φέτος να λάβουν μέρος στην έκθεση, επισημαίνοντας ιδιαίτερα την παρουσία μιας ομάδας επιχειρηματιών από το νομό Ηλείας.

Ο κ. Κοτρώτσιος τόνισε ότι «έχουμε υποχρέωση να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε την Ελλάδα αυτές τις δύσκολες στιγμές, βρίσκοντας αποτελεσματικότερες μεθόδους προβολής ελληνικών προϊόντων». Υπογράμμισε, επίσης, ότι «στοχεύουμε στην ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ εταιρειών, διευρύνοντας το χώρο της επιχειρηματικής δραστηριότητάς τους».

Τέλος, ανέφερε ότι παράλληλα με την παρουσίαση των εκθεμάτων, διοργανώνονται σεμινάρια και εκδηλώσεις. Κάθε χρόνο, τιμώνται άτομα από το χώρο της Ομογένειας για την επιχειρηματική και φιλανθρωπική τους δράση.

Για τη γενικότερη διάσταση της έκθεσης, όσον αφορά τη στήριξη ελληνικών προϊόντων και την ενίσχυση των εμπορικών-οικονομικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών, εκτός από τον κ. Κοτρώτσιο, μίλησαν η γενική πρόξενος της Κύπρου στη Νέα Υόρκη, Κούλα Σοφιανού, ο διευθυντής του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στη Νέα Υόρκη, Χρύσανθος Πετσίλας και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Γενικού Προξενείου Νέας Υόρκης, Νίκος Παπακωνσταντίνου.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου