Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Παράνομα κυκλώματα “βγάζουν” χρυσό στη Γερμανία

Όσοι λένε ότι η Γερμανία μαζεύει χρυσό γιατί κάτι… ξέρει, ίσως έχουν δίκιο τελικά. Και το σοβαρό περιστατικό που αποκαλύφθηκε χθες στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος δείχνει ότι στην Ελλάδα δρουν μεγάλα κυκλώματα που «μαζεύουν» τον χρυσό και άλλα πολύτιμα μέταλλα από τους Έλληνες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Μετά τη σύλληψη ανεπάγγελτου Έλληνα στην Ξάνθη ο οποίος είχε 12 πλάκες χρυσού και μεγάλα χρηματικά ποσά στην κατοχή του, το ΣΔΟΕ προχώρησε την Πέμπτη σε νέα μεγάλη αποκάλυψη. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάλληλοι του Σώματος Δίωξης και τελωνειακοί συνέλαβαν 31χρονο Γερμανό υπήκοο ο οποίος επιχειρούσε να φύγει με πτήση της Lufthansa στις 18.35.

Ο Γερμανός συνελήφθη την ώρα που επιβιβαζόταν έχοντας μαζί του 8,5 κιλά χρυσό, 300.000 ευρώ και πλαστά παραστατικά για τον χρυσό από ανύπαρκτη εταιρεία.

Επίσης, χθες το πρωί το ΣΔΟΕ και οι τελωνειακοί κατάσχεσαν 470 κιλά ασήμι που είχαν προορισμό τη Γερμανία και συνοδεύονταν από πλαστά παραστατικά της ίδιας ανύπαρκτης εταιρείας που εμπλέκεται με τη μεταφορά του χρυσού.

Όπως εκτιμάται, πρόκειται για κυκλώματα που επιχειρούν να εξάγουν πολύτιμα μέταλλα που αφήνουν χιλιάδες πολίτες ως ενέχυρο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Σε πολλές περιπτώσεις πρόκειται για κοσμήματα που επιτήδειοι λιώνουν και τα μετατρέπουν σε πλάκες χρυσού.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου