Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Η επιστροφή του 80': Οι Έλληνες αγοράζουν χρυσές λίρες

Επέστρεψε η αβεβαιότητα στους πολίτες με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί η αγορά χρυσών λιρών. Σύμφωνα με τη "Καθημερινή της Κυριακής" οι Αθηναίοι επιστρέφουν στη χρυσή λίρα λόγω κρίσης και φόβου για «κούρεμα» των καταθέσεων.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα σε καθημερινή βάση μόνο στην Αθήνα υπολογίζεται ότι πωλούνται περισσότερες από 200 με 300 χρυσές λίρες.

Λίγο η κρίση, λίγο ο φόβος του κουρέματος των καταθέσεων οδηγούν ολοένα και περισσότερους στην επιλογής της χρυσής λίρας.

Αρκετοί  είναι λοιπόν οι Έλληνες που μετά το «κούρεμα» των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ στην Κύπρο, αλλά και την πτώση τιμών στα ακίνητα που συνεχίζεται αδιάκοπα προτιμούν να μετατρέπουν μέρος των καταθέσεών τους σε χρυσές λίρες.

Σύμφωνα με στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, κατά το φετινό ‘α τρίμηνο έχουν πουληθεί οι περισσότερες χρυσές λίρες Αγγλίας των τελευταίων 8 τριμήνων (διετία 2011 – 2013).

Μάλιστα, η σημερινή ζήτηση για χρυσές λίρες Αγγλίας θυμίζει πολύ την εποχή του 1980 όταν πολλοί κατέφευγαν στις χρυσές λίρες λόγω του υψηλού πληθωρισμού.

Σημειώνεται ότι αυτή την εβδομάδα ο χρυσός σημείωσε ελεύθερη πτώση, καταγράφοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από την δεκαετία του 1980.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου