Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Ισλαμιστές θέλουν να κάνουν τζαμί βυζαντινό ναό

Πιέσεις προς την κυβέρνηση της Τουρκίας να μετατρέψει έναν ακόμη ιστορικό βυζαντινό Ναό σε μουσουλμανικό τέμενος ασκούν, ακραίοι ισλαμιστές.

Πρόκειται για την εκκλησία της Αγίας Σοφίας στην Τραπεζούντα, που σήμερα λειτουργεί ως μουσείο,αλλά γίνονται ενέργειες ώστε να μετατραπεί σε τέμενος.

Η Αγία Σοφία της Τραπεζούντας είναι μια από τις ιστορικότερες βυζαντινές εκκλησίες στην περιοχή του Πόντου,άμεσα συνυφασμένη με την δυναστεία των Κομνηνών.

Για το θέμα είχε μιλήσει τοκαλοκαίρι και ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος που είχεεπισκεφθεί την περιοχή: «Εμείς σεβόμεθα όλα τα τζαμιά, όλους τους χώρους προσευχής, όμως στο θέμα της Αγίας Σοφίας (σ.σ.Τραπεζούντας) δεν βλέπουμε κάποια ανάγκη» σημείωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης και συνέχισε: «Είμεθα υπέρ του να συνεχίσει τη λειτουργία της ως μουσείο».

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ίδιοι κύκλοι που πιέζουν την κυβέρνηση της Τουρκίας για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας στην Τραπεζούντα σε τέμενος, δηλώνουν πως και η Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη είναι επίσης μουσουλμανικό τέμενος πιέζοντας προς την ίδια κατεύθυνση.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου