Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Αλβανικές προκλήσεις: Ίδρυσαν ... μειονοτικό κόμμα στην Θεσπρωτία για να αποσχισθεί!

O αλβανικός εθνικισμός που σε πολιτικό επίπεδο εκφράζεται από το κόμμα της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας (στην πράξη είναι το πολιτικό σκέλος του UCK και του UCC) ίδρυσε στην Ελλάδα «μυστικό» παράρτημα του  με την ονομασία (Ερυθρόμαυρη συμμαχία- Τσαμουριά ) σύμφωνα με το αλβανικό πρακτορείο balkanweb.Lajmet.com .

Η ίδρυση του ελληνικού "βραχίονα" της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας έγινε στην περιοχή της Θεσπρωτίας ("Τσαμουριά" την αποκαλούν) από «εκατοντάδες νέους» μεταδίδει το αλβανικό πρακτορείο.

Την ίδια στιγμή προβοκάτορες εθνικιστές Αλβανοί επέδραμαν και κατέστρεψαν το Μνημείο των νεκρών του υψώματος 731 στην Βόρειο Ήπειρο όπου το 5ο Σύνταγμα Πεζικού στον Β'ΠΠ έδωσε την πιο συγκλονιστική μάχη και είχε την μεγαλύτερη αμυντική επιτυχία των ελληνικών όπλων στον Β'ΠΠ.

Όλα αυτά λίγες ημέρες μετά την παράδοση από τον Α/ΓΕΕΘΑ στη ΣΜΥ της Σημαίας του ηρωικού 5ου ΣΠ! Τυχαίο; Δε νομίζουμε!

Σε ότι αφορά το αλβανικό κόμμα που φιλοδοξεί να κατεβάσει υποψήφιους στις ελληνικές εκλογές και να αποτυπώσει την δύναμη της "αλβανικής μειονότητας" στην Ελλάδα σύμφωνα με ανακοίνωση στα αλβανικά ΜΜΕ της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας (AK) "Αυτή η κίνηση σηματοδοτεί την αποφασιστικότητα του να υπερασπιστεί τα δίκαια και την αξιοπρέπεια των Αλβανών  στην Ελλάδα στο ζήτημα της Τσαμουριάς το οποίο  αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του προγράμματος του του κόμματος".

Η ανακοίνωση του κόμματος «Ερυθρόμαυρη συμμαχία» αναφέρει  τα εξής: "Εκατοντάδες νέοι πατριώτες της Αλβανίας  κατάφεραν  μετά από αρκετές εβδομάδες  προσπάθειας στην  δημιουργία παρατήματος του κόμματος   στην  “Τσαμουριά” ( Εννοεί Θεσπρωτία ) και  την  ίδρυση κόμματος   για την προστασία των δικαιωμάτων, των συμφερόντων και της αξιοπρέπειας των περισσότερων από ενός  εκατομμύριου συμπολιτών μας  Αλβανών που ζουν, εργάζονται και σπουδάζουν στη γειτονική χώρα την Ελλάδα".

Η «Ερυθρόμαυρη  Συμμαχία - “Τσαμουριά», μετά την ίδρυση των πρώτων παραρτημάτων  στην Ηγουμενίτσα, αναμένεται να διευρύνει την δραστηριότητα  της σε όλη την Ελλάδα, με επίκεντρο  την  “Τσαμουριά”( Εννοουν Θεσπρωτία-Πρέβεζα ΚΤΛΠ. ).

Συνεχίζοντας η ανακοίνωση αναφέρει “Για πρώτη φορά, ένα αλβανικό πολιτικό κόμμα δημιουργεί το παράρτημα του στην Ελλάδα, δείχνοντας όλη  την προσοχή και την φροντίδα  του όχι μόνο στους (Αλβανούς από την Τσαμουριά ) αλλά σε όλους τους Αλβανούς μετανάστες που ζούν στην Ελλάδα , όχι μόνο με λόγια αλλά και με πράξεις. Πολλοί Αλβανοί πολιτικοί έχουν μιλήσει για λογαριασμό των μεταναστών  αυτά τα 23 χρόνια δημοκρατίας, αλλά  κανένας και τίποτα δεν υλοποιήθηκε  γι ‘αυτούς, ακόμη και το πιο  βασικό δικαίωμα «του εκλέγειν» στο κράτος καταγωγής τους.

Η ΕρυθρόμαυρηΣυμμαχία Τσαμουριά», εκτός από το πρόγραμμα και την εθνικιστική πλατφόρμα της ,  προτίθεται να λάβει μέρος σε εκλογικές αναμετρήσεις στη γειτονική Ελλάδα, ακόμη  στις τοπικές εκλογές. Αναμένεται ότι πάνω από 500 χιλιάδες Αλβανοί με δικαίωμα ψήφου θα υποστηρίξουν το κόμμα στην Ελλάδα". καταλήγει η ανακοίνωση.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου