Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Bόμβα: Οι Αμερικανοί δεν θέλουν τον πρωθυπουργό στις ΗΠΑ. Εκλογές τον Μάιο μετά από νέα Ίμια;

Από τον Βασίλη Μπόνιο



Ποιος δεν θυμάται το περίφημο “ταξίδι” του πρωθυπουργού Σαμαρά στις ΗΠΑ;

Ένα ταξίδι που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί εντός του Απριλίου αλλά ακόμη δεν έχει βρεθεί ημερομηνία;

Αντ΄αυτού ο Ομπάμα έχει ήδη καλέσει τον Ταγίπ Ερντογάν να επισκεφθεί τις ΗΠΑ στις 16 Μαίου.

Τι συνέβη κι όπως όλα δείχνουν ο Σαμαράς τρώει πόρτα στην πιο κρίσιμη συγκυρία για την κυβέρνησή του;

Τι θα συμβεί αν στις επόμενες ώρες, όπως όλα δείχνουν, ναυαγήσουν οι συνομιλίες με την Τρόικα και η δόση πάει για τον Μάιο και βλέπουμε;

Πληροφορίες θέλουν τους υπερατλαντικούς συμμάχους αποφασισμένους να ανατινάξουν με κάθε τρόπο την πρωτιά της Μέρκελ στις επερχόμενες γερμανικές εκλογές.

Το ότι οι σχέσεις ΗΠΑ-Γερμανίας βρίσκονται  στην κόψη του ξυραφιού φάνηκε στην σύγκρουση που είχαν οι υπουργοί Οικονομικών Λού και Σόιμπλε μπροστά στις παγκόσμιες κάμερες.

«Οι χώρες που μπορούν πρέπει να τονώσουν την καταναλωτική ζήτηση», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λου, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Γερμανού ομόλογού του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε....

 «Θα προτιμούσα να μην δίνονται συμβουλές δημόσια», απάντησε ο Σόιμπλε στον Λου, κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο.

Όταν λοιπόν οι κύριοι δανειστές σου ΗΠΑ (μέσω ΔΝΤ) και Γερμανία βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση είναι τουλάχιστο ανόητο η ελληνική κυβέρνηση-και συγκεκριμένα ο Έλληνας πρωθυπουργός-να προωθεί προκλητικά τα συμφέροντα των γερμανικών πολυεθνικών (περίπτωση ΟΠΑΠ) σε βάρος όλων των υπολοίπων.

Η φιλογερμανική στάση του διδύμου Σαμαρά-Στουρνάρα βάζει τη χώρα σε εθνικές και οικονομικές περιπέτειες κι ενώ τα λεφτά στα εγχώρια ταμεία στερεύουν στα επόμενα 24ωρα!

Βέβαια ο Στουρνάρας δανειζόμενος με τοκογλυφικά επιτόκια από τις αγορές και σταυρώνοντας στην κυριολεξία των ελληνικό λαό θα επιχειρήσει να μπαλώσει τις τρύπες.

Αυτό όμως που δεν θα καταφέρει είναι να αποσοβήσει ένα πολύ πιθανό θερμό επεισόδιο που ετοιμάζουν οι Αμερικανοί με τους Τούρκους στο Αιγαίο, με στόχο να ανατινάξουν την γερμανική μπίζνα στην Ελλάδα και την ίδια την Μέρκελ.


Ποια κυβέρνηση θα αντέξει μετά από νέα Ίμια;


Ο διευθυντής του Capital.gr  Θανάσης Μαυρίδης πολύ σωστά γράφει λοιπόν πως το Πραξικόπημα των Σαμαρά-Λουρόπουλου για χάρη του Κόκκαλη δημιουργεί «ιδανικές» συνθήκες για τους Αμερικανούς να τελειώνουν με την Ελλάδα και την Μέρκελ.

Όσο για το πολυσυζητημένο ταξίδι του Σαμαρά στις ΗΠΑ, αυτό θα γίνει σίγουρα, όταν ο σημερινός πρωθυπουργός-πολύ σύντομα-και με ελεύθερο χρόνο και οικονομική άνεση βρεθεί στη θέση του πολυταξιδεμένου κοσμοπολίτη ΓΑΠ ο οποίος διαμένει πλέον στο ίδιο συγκρότημα με τoν Matt Damon και την  Lady Gaga!



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου