Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Κάποιος να τον μαζέψει: "Ρατσιστές ο Ελληνας πρωθυπουργός και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης"


"Μαστιγώνει" ανηλεώς τον πρωθυπουργό Α.Σαμαρά και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Ν.Δένδια στη έκθεσή του για τον "ρατσισμό" στην Ελλάδα ο επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης Νιλς Μούιζνιεκς, (γεννήθηκε στην ΗΠΑ αλλά είναι Λεττονός) όχι απλώς σε μία πρωτοφανή επίδειξη παρέμβασης στα εσωτερικά της χώρας, αλλά απευθύνοντας και υβριστικές εκφράσεις σε βάρος τους.

Συγκεκριμένα τους περιγράφει ως "ρατσιστές" και πολέμιους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επειδή τόλμησε (ο πρωθυπουργός της χώρας) να μιλήσει τον Νοέμβριο 2012 για «ανακατάληψη των κέντρων των πόλεων που έχουν καταληφθεί από μετανάστες» και «έχουν παραδοθεί στις παράνομες δραστηριότητές τους»!


Δηλαδή ο αξιότιμος Ν.Μούιζνιεκς δεν επιτρέπει στον πρωθυπουργό της χώρας να λέει τέτοιες "κακές κουβέντες", ούτε να περιγράφει το κορυφαίο εσωτερικό πρόβημα ασφάλειας που αντιμετωπίζει η χώρα, η οποία, κατ'αυτόν, "κακομεταχειρίζεται" τα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών που έχουν κατακλύσει ακόμα και απομακρυσμένα χωριά!

Την ίδια μεταχείριση επιφυλάσσει και στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια, ο οποίος είχε το "θράσος" να πει τρεις μήνες νωρίτερα από τον Α.Σαμαρά ότι "εξαιτίας της παράνομης μετανάστευσης η χώρα χάνεται... Πρόκειται για βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας»!

Φοβική ήταν η απάντηση των κατηγορουμένων για ρατσισμό από τον απίθανο Λεττονό (όταν οι συμπατριώτες του άνοιγαν τις αγκαλιές στα SS και θεωρούν μέχρι σήμερα τον Χίτλερ "εθνικό ευεργέτη", στην Ελλάδα τα SS έκαιγαν ανθρώπους και χωριά, βέβαια...) πρωθυπουργού και υπουργού Δημόσιας Τάξης: Στις παρατηρήσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την έκθεση του επιτρόπου - που επίσης δίνονται, στη δημοσιότητα μαζί με την έκθεση - το κυριότερο επιχείρημα είναι ότι «η ρατσιστική ή ξενοφοβική στάση έναντι των μεταναστών είναι ξένη προς τα ήθη και την πολιτική τους ιστορία»! Και αυτό ήταν!

Αλλά ο Λεττονός δεν περιορίστηκε μόνο εκεί (πέρα από την μεταχείριση που επιφύλασσε στον Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή που είναι ο συνήθης "σάκκος του μποξ" για όποιον την έχει δει "αντιρατσιστής")

Κατηγορεί ολόκληρο τον ελληνικό λαό στην έκθεσή του για "ρατσισμό", θεωρεί ότι «Τα μόνα καλά νέα είναι ότι οι ελληνικές αρχές μας πληροφορούν πως προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την ανέγερση τζαμιού (!!!) στην Αθήνα καθώς και ότι αναγνωρίζουν πως πρέπει να γίνουν περισσότερα για τα ασυνόδευτα ανήλικα"  (εδώ να πούμε ότι είναι και το μοναδικό σημείο στο οποίο θα συμφωνήσουμε: Τα μικρά παιδιά δεν ευθύνονται για τις πράξεις των μεγαλυτέρων και χρήζουν περίθαλψης, αγάπης και οργανωμένης επαναπροώθησης στις πατρίδες τους)...

Στον επίτροπο προκάλεσε αρνητική εντύπωση το ότι στις προτροπές του να βρεθεί φόρμουλα απαγόρευσης της Χρυσής Αυγής, η ελληνική κυβέρνηση επικαλείται το ότι ακόμη και η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης δεν απαγόρευσε τη συμμετοχή της βουλευτίνας της Χρυσής Αυγής Ελένης Ζαρούλια στην ελληνική αντιπροσωπεία. «Αυτό δεν δικαιολογεί την αδυναμία των ελληνικών αρχών να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Άλλωστε στη ρίζα του ανοίγματος της πόρτας του Συμβουλίου της Ευρώπης στην ακροδεξιά ευθύνεται η Ελλάδα που συμπεριέλαβε την κυρία Ζαρούλια στην αντιπροσωπεία της» λέει.

Στην έκθεσή του, ο Λεττονός τονίζει ιδιαίτερα την ανάγκη «Να στηθεί ένας μηχασνιμός παραπόνων των λαθρομεταναστών για τη συμπεριφορά των αστυνομικών, να λύσουν το θέμα της ιθαγένειας των παιδιών μεταναστών μακροχρόνιας διαμονής και να καταργήσουν το τίμημα των 100 ευρώ για τις μηνύσεις εναντίον δραστών ρατσιστικών εγκλημάτων».

Το εντυπωσιακό δεν είναι ότι λέει αυτά που λέει (το ότι κάποιοι τύποι σαν τον εν λόγω θέλουν την διάλυση της χώρας ή ότι έχει απομείνει από την κάποτε περήφανη Ελλάδα είναι αντιληπτό). Το εντυπωσιακό είναι ότι δεν υπάρχει κυβέρνηση να του απαντήσει καταλλήλως, παρά την μεταχείριση που επιφυλάσσει στον ίδιο των πρωθυπουργό...



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου