Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Πήρε και την Γερουσία η δεξιά στην Ιταλία - Το ιταλικό "τσουνάμι" έρχεται και στην Ελλάδα

Nέα ανατροπή στην Ιταλία, όπου τα τελευταία εκλογικά τμήματα του Βορρά έδωσαν στην δεξιά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι την πλειοψηφία στην Γερουσία, ενώ μέχρι και το μεσημέρι την Γερουσία την κέρδιζε, χωρίς να την ελέγχει, πάντως ο κεντροαριστερός συνασπισμός του Μπερσάνι!

Ο συνασπισμός της κεντροαριστεράς στην Ιταλία εξασφάλισε την πλειοψηφία των εδρών μόνο στη Βουλή των Αντιπροσώπων χάρη στο εκλογικό σύστημα που για μόλις 0,37% πήρε την πρώτη θέση από την κεντροδεξιά, σύμφωνα με τα εκλογικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν μετά την καταμέτρηση του 99,9% των ψήφων.

Ο κεντροαριστερός συνασπισμός εξασφαλίζει 29,55% των ψήφων, έναντι 29,18% για τον συνασπισμό της δεξιάς του Μπερλουσκόνι, και καταλαμβάνει 340 έδρες στην 630μελή Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ομως, στη Γερουσία η κεντροαριστερά καταλαμβάνει τελικά μόνο 97 έδρες με το 31,63% των ψήφων, έναντι 110 εδρών που εξασφαλίζει η δεξιά που κυριάρχησε σε ισχυρές περιφέρειες έστω και αν έλαβε το 30,71% των ψήφων.

Το Κίνημα 5 Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο αναδεικνύεται τρίτη πολιτική δύναμη στο ιταλικό κοινοβούλιο, με 23,75% των ψήφων στη Γερουσία και το 25,41% στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Για την Ελλάδα το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ιταλία αποτελούν αρνητικό μήνυμα για την συγκυβέρνηση.

Εντύπωση όλο το προηγούμενο διάστημα έκανε η συνέπεια με την οποία τα συστημικά ελληνικά ΜΜΕ συκοφαντούσαν τον Σ.Μπερλουσκόνι και  στήριζαν τον Μ.Μόντι, δείχνοντας ότι τα "μαύρα ταμεία" της τρόϊκα καλά κρατούν στον ελληνικό Τύπο.

Το ιταλικό "τσουνάμι" κατά των Βρυξελλών και του Βερολίνου, με πρωταγωνιστή τον σκληρό πολέμιο της Ευρωζώνης Μπέπε Γκρίλο και τον "μερκελομάχο" και ευρωσκεπτικιστή Σ.Μπερλουσκόνι, σίγουρα θα φτάσει και μέχρι την Ελλάδα, αφού ήδη απειλεί να σαρώσει όλες τις πολιτικές λιτότητας και της "δημοκρατίας των αγορών" στην Ευρώπη.

Όταν οι ηγέτες της συγκυβέρνησης προσκυνούσαν την Α.Μέρκελ, ο Σ.Μπερλουσκόνι και Μ.Γκρίλο, έλεγαν ένα μεγάλο "ΟΧΙ" και θριάμβευαν.

Και μέσα σε όλα αυτά έρχονται κάποιες αρνητικές δημοσκοπήσεις για την κυβέρνηση, οι πρώτες αρνητικές μετά τον Δεκέμβριο. Δημοσκοπήσεις που ίσως επηρεάσουν και το περιεχόμενο του επικείμενου ανασχηματισμού, ειδικά στα οικονομικά υπουργεία...



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου