Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

1 εκατ. Έλληνες έφαγαν κεφτέδες αλόγου στο ΙΚΕΑ!

Ο όμιλος IKEA ανακοίνωσε ότι αποσύρει τα κεφτεδάκια με κρέας αλόγου εκτός από την Ελλάδα και από τα καταστήματά του σε 24 χώρες σε Ασία και Καραϊβική όπως η Ταϊλάνδη, το Χονγκ Κονγκ και η Δομινικανή Δημοκρατία.

Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι πάνω από ένα (!) εκατομμύριο Έλληνες έχουν γευθεί το αλογίσιο κρέας των ΙΚΕΑ.

Να σημειώσουμε ότι ενώ το άλογο είναι ένα κρέας που καταναλώνεται σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, εν τούτοις, η μαζική και ανεξέλεγκτη σφαγή του είναι επικίνδυνη. Και αυτό σφάζονται και κιμαδοποιούνται άλογα τα οποία δεν εκτρέφονται για σφαγή, αλλά πεθαίνουν απή γηρατιά ή είναι άρρωστα και δεν υπάρχει κανένας ελεγκτικός μηχανισμός για την ποιότητα του κρέατός τους, αφού θεωρείται αυτονόητο ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν για τροφή ανθρώπων.

«Πρόκειται για 26 καταστήματα σε 24 χώρες, στις οποίες ο Σουηδός προμηθευτής μας παραδίδει τα κεφτεδάκια με κρέας. Είναι ένα σημαντικό προϊόν για εμάς, συνεπώς το μέτρο είναι σημαντικό, αλλά δεν θέλουμε οι πελάτες μας να ανησυχούν», δήλωσε η εκπρόσωπος του ομίλου Ιλβα Μάγκνουσον.

Ωστόσο τα κεφτεδάκια θα περάσουν από έλεγχο σε γερμανικό εργαστήριο, το οποίο θα διαπιστώσει πιθανή περιεκτικότητα σε αλογίσιο κρέας. Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται την Πέμπτη.

Τη Δευτέρα το IKEA ανακοίνωσε ότι αποσύρει από τα ράφια του σε 15 ευρωπαϊκές χώρες κατεψυγμένα κεφτεδάκια που περιέχουν κρέας αλόγου, μετά τον έλεγχο των υγειονομικών αρχών στην Τσεχία.

Στην Ευρώπη τα κεφτεδάκια αποσύρθηκαν από τις αγορές σε Ελλάδα, Πολωνία, Αυστρία, Ουγγαρία, Βρετανία, Πορτογαλία, Φινλανδία, Γερμανία, Ιταλία, Δανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ρουμανία, Σλοβακία, Τσεχία, Σουηδία, Ισπανία, Βουλγαρία, Γαλλία, Κύπρο, Ιρλανδία.

Το 2012, το τμήμα τροφίμων του IKEA είχε κύκλο εργασιών 1,2 δισεκατομμύριο ευρώ και κάπου 20 εκατ. ευρώ υπολογίζεται ότι ότι είναι τα κέρδη που αποφέρουν τα κεφτεδάκια του!





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου