Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Σοβαρός προβληματισμός από τις δηλώσεις Κ. Παπούλια

ΕΚΤΕΝΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ


Η εκτενής αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια στον ρόλο των ένοπλων δυνάμεων της χώρας, κατά την ομιλία του στην Περιφέρεια Ηπείρου, σίγουρα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

Ειδικά αν συνδυαστεί με το χρόνο που γίνεται αλλά και τα γεγονότα που εξελίσσονται εντός κι εκτός Ελληνικών συνόρων.

«Για μένα οι ένοπλες δυνάμεις, οι ισχυρές είναι σημαντικό χαρτί για τη διπλωματία. Αν δεν έχεις ισχυρές ένοπλες δυνάμεις θα υποκύψεις στην πολύ κακή σου μοίρα. Το έχω πει και στους οικονομικούς υπουργούς. Καλή η οικονομική πρόοδος και ανάπτυξη όμως αν είναι διαλυμένες οι ένοπλες δυνάμεις γίνεσαι βορά στα σχέδια ανόμων γειτόνων και γενικότερα», υπογράμμισε με έμφαση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Κάρολος Παπούλιας τιμώντας την εκατοστή επέτειο από την απελευθέρωση της πόλης των Ιωαννίνων δεν έκρυψε τη συγκίνησή του και δάκρυσε όταν πήρε στα χέρια του ένα καλάθι με τοπικά προιόντα, λέγοντας ότι «με αυτά μεγαλώσαμε, με το ψωμί, το τυρί και το γάλα και κερδίσαμε τη ζωή μας….».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε πολλές αναφορές στην οικονομική κρίση και τις θυσίες του Ελληνικού λαού και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα κερδίσει κι αυτή τη μάχη.

Στη δήλωσή του με την ολοκλήρωση της εντυπωσιακής παρέλασης ανέφερε: «Μεγάλη μέρα σήμερα καθώς συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης. Είναι ένας από τους ιστορικούς σταθμούς της νεότερης ελληνικής ιστορίας, καθώς πετύχαμε αυτό που νόμιζαν μερικοί ακατόρθωτο.Το πετύχαμε με ομόνοια, σύμπνοια, με ηρωισμό των ενόπλων δυνάμεων, με την πίστη ότι ο αγώνας θα είναι νικηφόρος.Μηνύματα σημερινά, γιατί ο ελληνικός λαός δίνει μια μεγάλη μάχη στα όρια της αντοχής του, αλλά με την πίστη ότι θα κερδίσουμε. Δεν μπορούμε να τη χάσουμε. Τη δίνουμε για τα παιδιά μας, για τα εγγόνια μας όπως κι εκείνοι που πολέμησαν για μας.Είμαι βέβαιος ότι θα είναι νικηφόρα, οι δυνάμεις του ελληνικού λαού είναι αστείρευτες, το αποδεικνύει η ιστορία. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους αγωνίζονται σε όλους όσους δεν τους καταβάλλει η λαίλαπα της οικονομικής κρίσης. Είναι οι σημερινοί ήρωες. Χρειάζεται και σήμερα η ομόνοια όλων, η συνείδηση του χρέους, η πίστη».





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου