Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Η Ελίτ φοβάται την άνοδο του εθνικισμού

TOYΣ "ΧΑΛΑΕΙ" ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ


Υπάρχει μια αυξανόμενη απειλή για την παγκοσμιοποίηση που προκαλείται από «μια τρομακτική άνοδο του εθνικισμού», σύμφωνα με τον David Smick, ‘αγγελιοφόρο’ της Λέσχης Bilderberg, σύμβουλο αγοράς και συντάκτη του The International Economy, ενός μηνιαίου περιοδικού που είναι δημοφιλές μεταξύ των ελίτ διεθνιστών.

Τόσο ‘κακά’ έχουν γίνει τα πράγματα, γράφει ο Smick, που η "από-παγκοσμιοποίηση" (“deglobalization”) έχει αρχίσει να συμβαίνει. Το εμπόριο και οι διεθνείς ροές χρήματος επιβραδύνονται και, σε ορισμένες περιπτώσεις, μειώνονται.

Αυτό που είναι ασαφές, λέει ο Smick, είναι αν αυτό θα παράγει "παρατεταμένη οικονομική στασιμότητα και αύξηση του εθνικισμού" ή θα κάνει την παγκόσμια οικονομία "πιο σταθερή και πολιτικά αποδεκτή."

Για κάποιους Αμερικανούς, λέει πένθιμα ο Smick, η "από-παγκοσμιοποίηση" θα φαίνεται νόστιμη."Χαρακτήρισε την παγκοσμιοποίηση ως την "παροιμιώδη κότα με τα χρυσά αυγά", αλλά η οποία «έχει αποδυναμωθεί» και ότι «δεν υπάρχει νέο μοντέλο για να την αντικαταστήσει». Η Federal Reserve, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και η Τράπεζα της Ιαπωνίας έχουν προσπαθήσει να καλύψουν το κενό με την εκτύπωση περισσότερης πλαστελίνης, αλλά ο Smick φοβάται ότι σύντομα θα υπάρχουν "νομισματικοί πόλεμοι" και "φούσκες" που θα προκληθούν από το "εύκολο χρήμα".

Η Λέσχη Bilderberg και η «αδελφική» της οργάνωση, η Τριμερής Επιτροπή (TC), είναι αποφασισμένες ότι η παγκόσμια ύφεση θα συνεχιστεί μέχρι το 2014.

Η Bilderberg και η Τριμερής αποτελούνται από διεθνείς μεγαλοτραπεζίτες, όπως ο David Rockefeller και οι Ρότσιλνττης Ευρώπης, αρχηγούς κρατών από την Ευρώπη και υψηλούς αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης και του Κογκρέσου.

Ο David Rockefeller είχε πει: «Η υπερεθνική κυριαρχία μιας πνευματικής ελίτ και των παγκόσμιων τραπεζιτών είναι σίγουρα προτιμητέα σε σχέση με τον εθνικό αυτοπροσδιορισμό που υφίστατο μέχρι τώρα». Του James P. Tucker Jr. (AFP)



Από redskywarning.blogspot.com

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου