Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Έγιναν επιχειρήσεις εναντίον του PKK στην Ελλάδα;

Τεράστιο ζήτημα προκύπτει  από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Τουρκίας σχετικά με την «τρομοκρατία» και ειδικότερα για «πρόσφατες επιχειρήσεις» εναντίον του PKK, σε χώρες του εξωτερικού μεταξύ των οποίων αναφέρεται και η Ελλάδα!

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με «τις πρόσφατες επιχειρήσεις στη Γαλλία, τη Γερμανία και Ελλάδα εναντίον του ΡΚΚ» δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις δεν έχουν κανένα νόημα, «αν δεν εκδώσουν τους τρομοκράτες».

«Σημασία έχει όχι η έναρξη των επιχειρήσεων, αλλά το αποτέλεσμα», είπε ο κ. Ερντογάν και τόνισε ότι «εδώ και δέκα χρόνια γίνονται βήματα, αλλά δεν υπάρχει αποτέλεσμα».

«Έχουμε υπογράψει συμφωνίες έκδοσης και συνεργασίας εναντίον της τρομοκρατίας. Μας λένε ότι υπάρχουν χιλιάδες δικαστικές υποθέσεις στις χώρες αυτές σχετικά με τους τρομοκράτες, αλλά όσο δεν μας τους παραδίδουν, δεν έχουν σημασία τα βήματα αυτά»,  συμπλήρωσε.

Για ποιους τρομοκράτες αναφέρεται ο κ. Ερντογάν; Πότε ζήτησε έκδοση τους στην Τουρκία; Ποιες είναι οι πρόσφατες συλλήψεις στην Ελλάδα στις οποίες αναφέρεται;

Οι απορροίες είναι εύλογες καθώς μάθαμε δια στόματος του τούρκου πρωθυπουργού ότι έγιναν επιχειρήσεις εναντίον του PKK στην Ελλάδα.

Και αν αυτό όντως ισχύει, από ποιους πραγματοποιήθηκαν και πότε;

Η αναφορά για «έκδοση τρομοκρατών» από τις ελληνικές αρχές στη Τουρκία δημιουργεί επιπλέον ερωτηματικά καθώς θέτει άμεσα ζήτημα συλλήψεων που δεν έχουν γίνει γνωστές.

Τελικά πραγματοποιήθηκαν επιχειρήσεις εναντίον του PKK στην Ελλάδα και δεν το ξέρουμε;




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου