Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Α. Νταβούτογλου: "Υπάρχει τουρκική μειονότητα και στα Δωδεκάνησα"

Και τουρκική μειονότητα στα Δωδεκάνησα «ανακάλυψε» ο Αχμέτ Νταβούτογλου, ξεκινώντας μάλιστα την προπαγάνδα μέσω διεθνών «φόρουμ», εγκαινιάζοντας έτσι μία νέα μορφή πρόκλησης σε βάρος της Ελλάδας.

Το θέμα των μειονοτήτων έθεσε σε ομιλία του στο Κάιρο, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης, αναφέροντας πως «η μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα αναφορικά με τα μειονοτικά δικαιώματα» και ότι, «η Ελλάδα παραβιάζει διεθνείς συμβάσεις».

Ο κ. Νταβούτογλου εξέφρασε την ενόχληση του για το πρόσφατο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στην ελληνική Βουλή για τους ιμάμηδες, λέγοντας πώς «η μειονότητα δεν μπορεί να εκλέξει τους ιμάμηδες και τους μουφτήδες, να ιδρύσει Ενώσεις ή να αυτοπροσδιοριστεί», ενώ συνεχίζοντας το ανθελληνικό παραλήρημα και το μπαράζ ψευδών υποστήριξε ότι η μειονότητα της Δυτικής Θράκης δεν απολαμβάνει ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση, στην εργασία και στη συμμετοχή στην πολιτική ζωή.
   
Το νομοσχέδιο για τους ιμάμηδες έχει προκαλέσει εξ αρχής τη σφοδρή ενόχληση των Τούρκων (σ.σ. κάποιοι στην Ελλάδα δεν ήθελαν να ψηφιστεί), θέμα που έθεσε κατά την κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν στο Κατάρ ο Ταγίπ Ερντογάν στον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Και εκεί που περίμενε κανείς πώς ο υπουργός των «μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες» Αχμέτ Νταβούτογλου θα έβαζε τέλος στον θέμα με τις μειονότητες με τις αναφορές του στη Δυτική Θράκη, «άνοιξε» θέμα και τουρκικής μειονότητας στα Δωδεκάνησα. Όπως είπε, αναφερόμενος στην ευφάνταστη τουρκική μειονότητα των Δωδεκανήσων, «αυτή δεν αντιμετωπίζει παρεμφερείς δυσκολίες, αλλά δεν απολαμβάνει καν το καθεστώς της μειονότητας…».

Είναι προφανές πώς οι Τούρκοι εγείρουν συνεχώς ζητήματα μειονοτήτων και επιχειρούν τη μεγαλύτερη διείσδυση τους στην Ελλάδα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η τουρκική τράπεζα «Ziraat» άνοιξε υποκατάστημα πέραν της Κομοτηνής και στη Ρόδο προσφέροντας απλόχερα δάνεια στους Έλληνες, όταν οι ελληνικές τράπεζες της χώρας αδυνατούν να χορηγήσουν έστω και λίγα ευρώ. 

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο Τούρκοι επιχειρηματίες έχουν βάλει στο στόχαστρο τους μαρίνες, νησιά, ξενοδοχεία και βιομηχανίες στην Ελλάδα. Αυτός και κανείς άλλος. Ας το αντιληφθεί ο κ. Στουρνάρας και αρκετοί άλλοι που δεν έχουν πρόβλημα να περάσει στα χέρια Τούρκων η περιουσία της Ελλάδας και των Ελλήνων.

Δεν είναι όλα τα λεφτά ίδια, έχει σημασία ποιός σου τα δίνει. Δεν μπορείς να "ξεπουλιέσαι" στον αιώνιο γεωπολιτικό σου εχθρό.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου