Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Κατήγγειλλαν τον Μπουργκάς-Αλεξ/πολη!

Την ληξιαρχική πράξη θανάτου του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη υπέγραψε σήμερα η φιλοαμερικανική κυβέρνηση του Μ.Μπορίσοφ, ζητώντας από την Βουλή της χώρας να καταγγείλει μονομερώς και εντελώς παράνομα τη διακυβερνητική συμφωνία Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρωσίας για την κατασκευή και εκμετάλλευση του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη!

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση, η σχετική πρόταση του υπουργικού συμβουλίου κατατίθεται στο Κοινοβούλιο, ύστερα από την ολοκλήρωση της προθεσμίας ενός χρόνου για εγκατάλειψη του έργου, κατόπιν σύμφωνης γνώμης όλων των εταίρων, όπως είχε προτείνει η Σόφια στους εταίρους της πριν από 12 μήνες. Το ερώτημα είναι αν δέχθηκε η ελληνική πλευρά τον τραμπουκισμό του πρώην μπράβου της νύχτας Βούλγαρου πρωθυπουργού και δέχεται να καταγγελθεί η σύμβαση και τι θα πράξει σε επίπεδο ΕΕ κατά της Βουλγαρίας/.

Επίσης, η βουλγαρική κυβέρνηση επικαλείται τις αναλύσεις και τα συμπεράσματα της Διεθνούς Εταιρείας Σχεδιασμού, τα οποία έδειξαν ότι το στρατηγικό έργο δεν μπορεί να υλοποιηθεί σύμφωνα με τις συνθήκες της τρικυβερνητικής συμφωνίας που υπεγράφη το 2007 στην Αθήνα, όπως υποστηρίζεται.

«Δεδομένων των περιστάσεων, η Βουλγαρία αναλαμβάνει τις σχετικές ενέργειες για τη μονόπλευρη διακοπή της συμμετοχής της χώρας στο έργο» προστίθεται στην ανακοίνωση, η οποία προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Μόσχας, σύμφωνα με την οποία μια τέτοια απόφαση της βουλγαρικής Βουλής θα είναι παράνομη σε όλες τις περιπτώσεις.

Ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη είχε υπονομευθεί από την κυβέρνηση Παπανδρέου (στην προεκλογική ομιλία του Γ.Παπανδρέου στην Αλεξανδρούπολη το 2009 είχε πει ότι το έργο ... κάνει κακό στο περιβάλλον) και με την βοήθεια του έτερου λακέ της Ουάσιγκτον του Μπορίσοφ, είχαν παγώσει το μεγαλύτερο "οχυρωματικό" έργο, όπως είχε χαρακτηριστεί, που θα μπορούσε η Ελλάδα να αποκτήσει κατά μήκος του Έβρου!




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου