Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Μεγάλο αφιέρωμα στον Καβάφη από το πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας

Για την επέτειο των 150 χρόνων από την γέννησή του και των 80 χρόνων από τον θάνατό του.

Διεθνές Συμπόσιο διοργανώνει η Σχολή Τεχνών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας για τον Κωνσταντίνο Καβάφη, από 18 έως 20 Ιουνίου 2013.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα μιλήσουν επιστήμονες από όλο τον κόσμο και θα συζητήσουν την πολιτιστική σημασία του έργου του μεγάλου Έλληνα ποιητή του 20ου αιώνα και γιατί υπάρχει τόσο ενδιαφέρον για την ποίησή του σήμερα.

Οι μελετητές θα συζητήσουν και θα αναλύσουν διάφορες πτυχές του έργου του Καβάφη και το ενδιαφέρον για την ποίησή του τα τελευταία χρόνια. «Ο Ε.Μ. Forster είχε πει για τον Καβάφη, ότι βλέπει τον κόσμο από μια μικρή οπτική γωνία. Φαίνεται ότι η γωνία έχει απήχηση περισσότερο από ποτέ», δήλωσε ο Αναπληρωτής Καθηγητής Νικόλαος Δουμάνης του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιου Ουαλίας και συντονιστής της εκδήλωσης αυτής.

Μάλιστα, δύο εκδηλώσεις για τον Έλληνα ποιητή θα είναι ανοικτές για το κοινό. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί ένα εργαστήριο για τους μαθητές των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Σίδνεϊ με θέμα «γιατί τώρα πρέπει να διαβάζουμε Καβάφη περισσότερο από ποτέ» και θα διεξαχθεί δημόσια συζήτηση για τον Κ. Καβάφη.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτά τα γεγονότα έχουν οργανωθεί όχι μόνο για να παρουσιάσουν το έργο ενός από τους μεγαλύτερους ποιητές του κόσμου, αλλά για να επιδείξουν το ενδιαφέρον της Σχολής και την δέσμευση για την έρευνα στις Ελληνικές Σπουδές.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου