Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δίνει όρκους πίστης στους δανειστές: «Αν χρειαστεί θα κλείσω νοσοκομεία»

Εάν χρειαστεί να κλείσει νοσοκομεία, θα το πράξει, δηλώνει ο νέος υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και εμφανίζεται σίγουρος ότι θα επιλύσει το πρόβλημα με το έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ και συνολικά όλα τα προβλήματα στον τομεά της υγείας.

«Ο βασικός μου στόχος είναι να είμαστε πλήρως έτοιμοι σε ό,τι αφορά τα προαπαιτούμενα. Δεν πρόκειται να ξεφύγει τίποτα. Θα υλοποιηθούν όλες οι δεσμεύσεις που έχει δώσει η χώρα και δεν θα ρισκάρουμε τις επόμενες δόσεις» λέει ο κ. Γεωργιάδης στο «Έθνος της Κυριακής».

Για το έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ υποστηρίζει ότι έχει καταλήξει στο μέθοδο του «claw back», δηλαδή τον συμβιβασμό οφειλών μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και των διαγνωστικών κέντρων και των κλινικών.

Προαναγγέλλει, επίσης, εξονυχιστικούς ελέγχους στο πεδίο των εγκρίσεων δαπανών και μέσα στο επόμενο 15ήμερο θα προχωρήσει σε σαρωτικές αλλαγές στις διοικήσεις των νοσοκομείων.

«Μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχω ελέγξει τα πάντα. Νοσοκομεία, ζημιές, κόστη, χρησιμότητα, κλίνες. Εάν χρειαστεί να κλείσω νοσοκομεία, θα τα κλείσω», αναφέρει

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου