Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

ΥΠΟΔΕΙΞΗ NY TIMES ΠΡΟΣ ΔΝΤ: "Αφού ομολογήσατε το λάθος σας με την Ελλάδα, τώρα συμμορφωθείτε και διορθώστε το!"

H συντακτική ομάδα της μεγάλης αμερικανικής εφημερίδας New York Times, σε άρθρο-παρέμβασή της, δεν διστάζει να προβεί σε υπόδειξη προς τους επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ώστε να διδαχθούν από τα παθήματά τους και να "συμμορφωθούν", τη στιγμή που ομολόγησαν δημοσίως τη λανθασμένη πολιτική που υιοθέτησαν για τη "διάσωση" της χώρας μας.

Την ώρα που αντιπροσωπεία της τρόικας φτάνει στην Αθήνα, οι NY Times επισημαίνουν ότι η Ελλάδα χρειάζεται αναθεώρηση του προγράμματός της σε ό,τι αφορά τη φορολόγηση του τουρισμού (μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%) και τις προθεσμίες για τις αποκρατικοποιήσεις.

Και παρότι η τρόικα αναμένεται να συμφωνήσει στα δύο αυτά μέτωπα, η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας παραμένει άσχημη, με ύφεση 6% πέρυσι και ανεργία στο 27%.

«Σίγουρα, οι ειδικοί των οικονομικών των τριών πιστωτών καταλαβαίνουν ότι το να συρρικνώνουν μία μαραμένη οικονομία και να καθηλώνουν ακόμα μεγαλύτερο μέρος του δυνητικού εργατικού δυναμικού της, δεν θα βοηθήσει να αποπληρωθούν τα χρέη της Ελλάδας», τονίζει το άρθρο.

«Η πεισματική επιμονή των Ευρωπαίων αξιωματούχων ότι τίποτα δεν πάει στραβά σε αυτή την εικόνα, κατά πάσα πιθανότητα σημαίνει ότι αυτοί δεν θα απαντήσουν εποικοδομητικά στις λογικές εκκλήσεις της Αθήνας για ανακούφιση. Όμως, το ΔΝΤ, έχοντας εκφράσει κάποια μετάνοια για το λάθος του παρελθόντος, θα πρέπει να βλέπει πιο ξεκάθαρα το κακό που γίνεται και να δράσει αναλόγως», καταλήγει.ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου