Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Για την γενοκτονία των Ελλήνων θα παραδίδονται μαθήματα σε σχολεία της Αυστραλίας

Είπαμε στην Ελλάδα μαθαίνουμε «κουλτούρα», ενώ έξω διδάσκονται την ελληνική ιστορία.

Τις γενοκτονίες που διαπράχθηκαν κατά χριστιανικών πληθυσμών από την Οθωμανική Αυτοκρατορία στις αρχές του προηγούμενου αιώνα θα διδάσκονται οι μαθητές της Α΄ Λυκείου, μετά από απόφαση του υπουργείου Παιδείας της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο της υποχρεωτικής διδασκαλίας από το 2014 για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων στον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Οι γενοκτονίες κατά των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων υπήρξαν προπομπός του εβραϊκού ολοκαυτώματος, δύο δεκαετίες μετά, και επομένως δεν μπορούν παρά να αποτελούν μέρος της διδακτέας ύλης για το ευρύτερο θέμα για την μελέτη των γενοκτονιών» δήλωσε ο ιστορικός Δρ. Παναγιώτης Διαμάντης, πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοαυστραλών Εκπαιδευτικών που δραστηριοποιείται σε Ν.Ν.Ουαλία, Κουηνσλάνδη και Περιοχή Πρωτευούσης.

Ο Σύλλογος πρόκειται να συνεργαστεί με την Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας, την Αρμενική Εθνική Επιτροπή, την Παγκόσμια Συμμαχία Ασσυρίων, καθώς και το Εβραϊκό Συμβούλιο Αντιπροσώπων Ν.Ν.Ουαλίας και το Εβραϊκό Μουσείο Σίδνεϊ για την προώθηση αυτής της πρωτοβουλίας.

Το κράτος θα ενεργοποιήσει ποτέ την πολιτιστική μας διπλωματία, βασιζόμενο σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες της ομογένειας;




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου