Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

WSJ: Με δέος μπροστά στον Γέροντα - "Οι Έλληνες παίρνουν δύναμη από αυτόν"


Πρωτοσέλιδο λεπτομερές ρεπορτάζ  στον Γέροντα της Ορθοδοξίας, Παΐσιο, αφιέρωσε μεγάλη αμερικανική εφημερίδα «Wall Street Journal» στη χθεσινή της έκδοση, σε ένα αφιέρωμα το οποίο διακρινόταν από σεβασμό και δέος για τα όσα έχει υποστηρίξει οτι θα συμβούν στην χώρα ο εκλιπών μοναχός.

Το άρθρο έχει τίτλο «Οι Ελληνες ψάχνουν δύναμη στις προφητείες του μοναχού» και αναφέρεται ότι ¨Ο Παϊσιος πριν από τρεις δεκαετίες είχε προφητέψει ότι η Ελλάδα στο μέλλον θα αντιμετωπίσει μεγάλη αναστάτωση και σύγχυση, η οποία θα φέρει ως αποτέλεσμα πείνα και πολιτική αστάθεια".

Όπως αναφέρει ο αρθρογράφος, στον Γέροντα Παΐσιο, "έχουν αποδοθεί διάφορα θαύματα και έχουν κυκλοφορήσει και σχετικά βιβλία με τα θαυματά του και τις διδαχές του. Αναφέρεται, επίσης, ότι κάθε Σάββατο εκατοντάδες προσκυνητές και επισκέπτες από όλη την Ελλάδα σχηματίζουν ουρές μπροστά από τον τάφο του Γέροντα, για να πάρουν δύναμη να αντιμετωπίσουν την τραγωδία που τους έχει βρει".


Μάλιστα στο ρεπορτάζ γίνεται παραλληλισμός του Γέροντα Παΐσιου με το Νοστράδαμο, για τον οποίο οι πιστοί του λένε ότι προέβλεψε τα πάντα -από την εμφάνιση και κυριαρχία του Χίτλερ, μέχρι το τρομοκρατικό πλήγμα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.


Επισημαίνεται τέλος ότι "Πολύ πριν από τον θάνατό του, το 1994, ο Καππαδόκας μοναχός ήταν ευρύτερα γνωστός και προσέλκυε στο Άγιο Όρος πιστούς, που πήγαιναν για να ακούσουν τις πνευματικές του συμβουλές και καθοδηγήσεις, ενώ πολλοί πιστεύουν πως κάποια στιγμή θα ανακηρυχθεί Άγιος" Κήρυττε πάντα την αγάπη και τον αλληλοσεβασμό μεταξύ των ανθρώπων, την ανεκτικότητα στην διαφορετικότητα, αλλά ήταν από αυτούς που "κωδικοποίησαν" την σύζευξη Ελληνισμού-Ορθοδοξίας-Γεωπολιτικής...







ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου