Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Εντονη αντίδραση της Ελλάδας στις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν περί πώλησης νησιών

Για «χαιρέκακες δηλώσεις που αναπαράγουν ψευδή στερεότυπα και ανακριβή στοιχεία» έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, απαντώντας σε έντονο ύφος στις δηλώσεις του τούρκου Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι κακώς αναβαθμίστηκε η ελληνική οικονομία από τον οίκο Standard & Poor's και ότι η Ελλάδα «πουλάει τα νησιά της»!

Ειδικότερα, σχολιάζοντας αυτή τη δήλωση, ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε ότι «όσοι συμβουλεύουν τον κ. Ερντογάν δεν γνωρίζουν, ή μάλλον κατασκευάζουν πληροφορίες».


«Χαιρέκακες δηλώσεις, που αναπαράγουν ψευδή στερεότυπα και ανακριβή στοιχεία, δεν ταιριάζουν σε ηγέτες και μάλιστα γειτόνων, που λένε ότι επιθυμούν την οικοδόμηση σχέσεων φιλίας και εμπιστοσύνης. Οι οικονομικές κρίσεις είναι σαν τις πανδημίες, δεν γνωρίζουν σύνορα και δεν ξέρεις πότε θα σου χτυπήσουν την πόρτα. Για αυτό απαιτούνται μετρημένα λόγια» σημειώνει ο κ. Αβραμόπουλος.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών προσθέτει: «Οσο για τα περί πώλησης νησιών, φοβούμαι ότι όσοι συμβουλεύουν τον κ. Ερντογάν δεν γνωρίζουν, ή μάλλον κατασκευάζουν πληροφορίες. Κανένα ελληνικό νησί δεν πωλείται, γιατί οι αξίες ενός έθνους δεν έχουν ποτέ τιμή. Και τα ιστορικά έθνη, όπως η Ελλάδα, πάντα βρίσκουν το δρόμο τους. Αυτό καλά θα κάνει να μην το ξεχνά κανείς».


Την Παρασκευή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δώσει συνέντευξη στους τουρκικούς τηλεοπτικούς σταθμούς NTV και Star λέγοντας ότι η Ελλάδα πουλάει τα νησιά της και ότι κακώς αναβαθμίστηκε η ελληνική οικονομία από την Standard & Poor's.

«Δεν είναι δυνατό να συμφιλιωθώ με τους οίκους αυτούς. Είναι πλήρως πολιτικοποιημένοι. Η Ελλάδα έχει βουλιάξει και ανεβάζουν την βαθμολογία της κατά έξι μονάδες, ενώ της Τουρκίας με το σταγονόμετρο. Αυτοί δεν είναι ειλικρινείς. Ακόμα αυξάνουν κατά έξι βαθμίδες την βαθμολογία μιας χώρας που πουλάει τα νησιά της», υποστήριξε ο κ. Ερντογάν.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου