Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Ίχνη δηλητηρίου στα λείψανα του Τουργκούτ Οζάλ


Ίχνη δηλητηρίου βρέθηκαν στα λείψανα του πρώην προέδρου της Τουρκίας Τουργκούτ Οζάλ, όμως τα αίτια του θανάτου του παραμένουν ασαφή, μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης σήμερα επικαλούμενα τα αποτελέσματα της νεκροψίας.
Φήμες υπήρχαν εδώ και πολύ καιρό πως ο Οζάλ, που πέθανε από καρδιακή προσβολή το 1993 σε ηλικία 65 ετών, είχε δολοφονηθεί από το "βαθύ κράτος" της Τουρκίας, εξαιτίας των προσπαθειών του να επιλύσει το Κουρδικό ζήτημα. Ο Οζάλ επέζησε απόπειρας δολοφονίας το 1988.


Το Ιατροδικαστικό Ινστιτούτο της Τουρκίας ολοκλήρωσε τη νεκροψία χθες Τρίτη και τα αποτελέσματά της θα σταλούν στους εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.


"Στα λείψανα του Οζάλ εντοπίστηκε δηλητήριο, όμως οι ειδικοί δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν αν αυτό προκάλεσε το θάνατό του", μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Προηγούμενες πληροφορίες των τουρκικών μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι στη σορό του Οζάλ, η εκταφή της οποίας έγινε τον Οκτώβριο μετά από απόφαση της εισαγγελίας, βρέθηκαν ίχνη εντομοκτόνων, παρασιτοκτόνων και ραδιενεργών στοιχείων.


"Τοξικές ουσίες βρέθηκαν στα λείψανα του Οζάλ, όμως σε τέτοια μορφή που θα μπορούσαν να έχουν βρεθεί στο σώμα οποιουδήποτε ανθρώπου", δήλωσε αξιωματούχος που είχε πρόσβαση στα αποτελέσματα της νεκροψίας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας Hurriyet.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου