Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Δάκρυσε ο Χριστόφιας για την ένταξη της Κύπρου στο Μνημόνιο

Περίλυπος εμφανίσθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, όταν έκανε αναφορά στο Μνημόνιο στα πλαίσια της ομιλίας του στο συνέδριο της Παγκύπριας Εργατικής Ομοσπονδίας.

Ο Κύπριος πρόεδρος ξέσπασε στα κλάματα εξηγώντας, από το βήμα του συνεδρίου της Παγκύπριας Εργατικής Ομοσπονδίας, τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η διαπραγμάτευση του κυπριακού μνημονίου και το δίλημμα που ο ίδιος κλήθηκε να αντιμετωπίσει.


"Είχαμε να επιλέξουμε μεταξύ ενός επώδυνου μνημονίου και της χρεοκοπίας των τραπεζών που με τη σειρά τους θα οδηγούσαν σε κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας και έχοντας διασφαλίσει κάποια πολύ βασικά και σημαντικά ζητήματα αναλάβαμε την ευθύνη να προχωρήσουμε με στόχο τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας" είπε ο κ. Χριστόφιας.


"Από τη στιγμή που υποχρεωθήκαμε να προσφύγουμε στο Μηχανισμό Σταθερότητας γνωρίζαμε ότι τα περιθώρια αλλαγών στις απαιτήσεις και τους όρους της Τρόικας δεν θα ήταν απεριόριστα. Σκεφτόμουν πάντα το καλό των εργαζομένων. Το καλό των απλών ανθρώπων. Σας διαβεβαιώνω ότι για αυτές τις αξίες θα συνεχίσω να αγωνίζομαι μαζί σας μέχρι και την τελευταία μου πνοή" κατέληξε, φανερά συγκινημένος και με δάκρυα στα μάτια.






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου