Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

"O παγκόσμιος πολιτισμός έχει ελληνική καταγωγή"!

O Dr. Karl-Wilhelm Weeber δεν είναι ένας συνηθισμένος καθηγητής, είναι ένθερμος επιστήμονας, απόφοιτος κλασσικής Φιλολογίας, Ιστορίας, Ετρουσκολογίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου του Μπόχουμ στην Γερμανία.


Ο άνθρωπος αυτός είχε την τόλμη να υψώσει πρόσφατα την φωνή του κατά του κατεστημένου της γερμανικής Παιδείας (ναι, και η Γερμανία δεν αποτελεί εξαίρεση), καθώς στην ανώτερη εκπαίδευση η ύλη Ιστορίας περιείχε τον 19ο και 20;O αιώνα όχι όμως αρχαία ελληνική και ρωμαϊκή Ιστορία...


Η απούσα γνώση μίας μεγάλης σημασίας ιστορικής περιόδου ήταν το κίνητρο για να γράψει το βιβλίο HELLAS SEI DANK (ο τίτλος είναι εύστοχα και σκόπιμα επιλεγμένος, οι Γερμανοί χρησιμοποιούν συχνά την φράση GOTT SEI DANK: δόξα τω Θεώ, ο Dr. Karl-Wilhelm Weeber κάνει λογοπαίγνιο ανταλλάσσοντας το "Θεώ" με "Ελλάδα").


Ο Dr. Karl-Wilhelm Weeber παρατηρεί ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας και λέξεις όπως Δημοκρατία, Ολυμπιακοί Αγώνες, Αρχιτεκτονική δεν αποτελούν απλά γλωσσολογικά δάνεια, αλλά έννοιες τις οποίες θέλει να επεξηγήσει με επιστημονική τεκμηρίωση και καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ο πολιτισμός της Ευρώπης αλλά και ολόκληρης της γης κατάγεται από τους Έλληνες.


Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαίο το ότι ο αξιότιμος αυτός συγγραφέας στον υπότιτλο του βιβλίου του αναφέρει WAS EUROPA DEN GRIECHENLAND SCHULDET: Τι χρωστάει η Ευρώπη στους Έλληνες.

Και όντως υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οφείλουν ευγνωμοσύνη όχι μόνο οι Ευρωπαίοι στους αρχαίους Έλληνες...



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου