Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ : 15 φορές την ημέρα περνά πάνω από την Ελλάδα ο τουρκικός κατασκοπευτικός δορυφόρος

Με απόλυτα αξιόπιστες πληροφορίες των ελληνικών υπηρεσιών εθνικής ασφάλειας οι οποίες βασίζονται και σε σχετική ενημέρωση ξένης μεγάλης μυστικής υπηρεσίας ο τουρκικός δορυφόρος Göktürk-2 ήδη ξεκίνησε να στέλνει φωτογραφίες σε τουρκικό κέντρο ανάλυσης στην Άγκυρα από στόχους επί ελληνικού εδάφους.


Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες ενώ είχε ανακοινωθεί από τους Τούρκους ότι ο Göktürk-2  θα ετίθετο σε λειτουργία και θα ξεκινούσε να μεταδίδει υλικό απεικόνισης από τις αρχές Ιανουαρίου έχει ήδη αρχίσει την μετάδοση των σχετικών πληροφοριών και μάλιστα μια μόλις ημέρα μετά αφού τέθηκε σε τροχιά στις 18 Δεκεμβρίου.


Ο δορυφόρος περνά 15 φορές (!) την ημέρα επάνω από την Ελλάδα σαρώνοντας ολόκληρη την επικράτεια από τον Έβρο μέχρι και το Καστελλόριζο και έχοντας την ικανότητα να εντοπίζει μέχρι και την κίνηση ΙΧ οχημάτων αφού έχει διακριτική ικανότητα 2.5 μέτρων.

Και τα χειρότερα έπονται: Εντός του 2013 εκτοξεύεται και ο δεύτερος κατασκοπευτικός τουρκικός δορυφόρος με βελτιωμένη κατά πολύ την διακριτική του ικανότητα αφού αυτή θα φτάνει μέχρι και τα ο,80 του μέτρου κάτι που σημαίνει ότι θα μπορεί να εντοπίζει μέχρι τις κινήσεις ενός… σκύλου όπου αυτός επιτηρεί.


Ο Göktürk-2 πρόκειται να χρησιμοποιηθεί και από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες την περίφημη ΜΙΤ και πρόσφατα δοκιμάστηκε για την απόδοση του στην Γαλλία.  Το συμβόλαιο για την ανάπτυξη και κατασκευή του δορυφόρου υπογράφηκε από την κυβέρνηση Ερντογάν στις 13 Απριλίου του 2007 και το πρόγραμμα τέθηκε σε εφαρμογή την 1 Μαΐου του 2007.

Σε σχέση με την διακριτική ικανότητά του ο πρόεδρος της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Εταιρείας ΤUSAŞ Iμπραχίμ Κεσκίνερ, ανέφερε πως «ο δορυφόρος θα μπορεί να συλλέγει στρατιωτικές εικόνες και πληροφορίες ενώ παράλληλα να μεταδίδει δεδομένα που αφορούν οικονομικής φύσεως πληροφορίες» για να συμπληρώσει: «Ουσιαστικά με τις ειδικές κάμερες του δορυφόρου μπορούμε νε δούμε άνετα ένα αυτοκίνητο που προχωρά σε οποιοδήποτε δρόμο και να στοχοποιείται π.χ. από ένα UAV».

Το σημαντικότερο στοιχείο όμως είναι ότι η Τουρκία διαθέτει ένα σύστημα το οποίο θα μπορεί να εκμεταλλεύεται κατά το δοκούν και χωρίς κανένα περιορισμό, περιορισμό που έχουν ως προς το χρόνο εκμετάλλευσης (time sharing) οι ΕΔ με τον Helios IIB ο οποίος είχε εκτοξευθεί στις 21 Δεκεμβρίου του 2009.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου