Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Χάνεται η ελληνική γλώσσα στη Θράκη

Ο έλληνας φορολογούμενος πληρώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης Ελλήνων μουσουλμανοπαίδων για να κάνουν μητρική τους γλώσσα τα τούρκικα, χιλιάδες παιδιά στη Θράκη κα να δημιουργείται έτσι μια γενιά Ελλήνων που νιώθουν Τούρκοι υπήκοοι μέσα στην ελληνική επικράτεια.

                     

Του Κώστα Χαρδαβέλλα



Το «πρόγραμμα εκπαίδευσης μουσουλμανοπαίδων» της μειονότητας της Θράκης έχει υποτίθεται σαν στόχο την παροχή ίσων ευκαιριών στη μόρφωση για τα παιδιά της μειονότητας. Τους δίνεται η ευκαιρία να επιλέξουν την τούρκικη ή ελληνική γλώσσα στα σχολεία που θέλουν να πάνε.

Στην πράξη, αυτό που γίνεται είναι να καθιερώνεται η τουρκική γλώσσα ως η επίσημη μειονοτική γλώσσα όλων των μουσουλμάνων μαθητών, εξαφανίζοντας την Πομακική γλώσσα καθώς και τη Ρομανή (των Ρομά), που είναι οι μητρικές γλώσσες χιλιάδων μουσουλμανοπαίδων καθώς βέβαια και την Ελληνική στα μειονοτικά σχολεία.


Μιλάμε δηλαδή για μία μέθοδο εκτουρκισμού της Θράκης και μάλιστα με χρήματα του ελληνικού κράτους, καθώς το πρόγραμμα εκπαίδευσης μουσουλμανοπαίδων συγχρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους και κοινοτικά κονδύλια και στοίχισε από το 1997 έως το 2012 27.245.000 ευρώ.

Στην πρώτη και δεύτερη φάση (1997-2004) το πρόγραμμα στοίχισε 9.640.000 ευρώ, στην τρίτη φάση (2004-2008) στοίχισε 7.350.000 ευρώ και στην τέταρτη 2009-2012 μάς κόστισε 10.255.000 ευρώ.

Επιστημονική υπεύθυνη είναι η καθηγήτρια κ. Άννα Φραγκουδάκη, ενώ μέχρι και το 2007 συμμετείχε σε αυτό και η γνωστή κ. Θάλεια Δραγώνα (βουλευτής Επικρατείας τότε του ΠΑΣΟΚ).


Παράλληλα, με όλα αυτά το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής ασκεί έντονες πιέσεις σε γονείς μουσουλμάνους που έχουν νηπιακής ηλικίας παιδιά να τα πηγαίνουν μόνο σε νηπιαγωγεία που τους μιλάνε τούρκικα και τα οποία «φυτρώνουν» σαν μανιτάρια στη Θράκη με χρηματοδότηση της τουρκικής πλευράς.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου