Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Reuters: "Συγγνώμη ζήτησε ο Νετανιάχου από τον Ερντογάν"

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου φέρεται να "απολογήθηκε¨" και να ζήτησε "συγγνώμη"¨από τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τον θάνατο 9 Τούρκων ισλαμιστών ακτιβιστών οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους το 2010, κατά τη διάρκεια επέμβασης ισραηλινών στρατιωτών στο πλοίο Μαβί Μαρμάρα κατευθυνόταν στη Γάζα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου που εκδόθηκε μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα στο Ισραήλ, οι Μ.Νετανιάχου και Ρ.Τ.Ερντογάν είχαν τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα.

«Οι ΗΠΑ εκτιμούν βαθύτατα τη στενή συνεργασία μας με την Τουρκία και το Ισραήλ και αποδίδουμε μεγάλη σημασία στην αποκατάσταση των θετικών σχέσεων τους με στόχο την προώθηση της ασφάλεια και ειρήνη στην περιοχή» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Λ. Οίκος.

Ο κ. Νετανιάχου σημείωσε ότι είναι έτοιμος να συμφωνήσει σε καταβολή αποζημιώσεων στις οικογένειες των εννέα θυμάτων τουρκικής εθνικότητας στη συμπλοκή στο κατάστρωμα του Μαβί Μαρμαρά, ενώ από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Τουρκίας φέρεται να αποδέχθηκε τη συγγνώμη του ισραηλινού ομολόγου του και να συμφώνησε μαζί του σε ό,τι αφορά την ανάγκη ομαλοποίησης των σχέσεων Τουρκίας – Ισραήλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου