Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Περίπτωση Κατίδη: Θυσία εξευμενισμού και υποταγής στις νέες θεότητες του προοδευτισμού και τις πολιτικής ορθότητας


Έφθασε η ώρα λοιπόν να δούμε ζωντανή την σύγχρονη αναβίωση της “Ιεράς Εξέτασης”.

Και θυμάστε την τακτική της “Ιεράς Εξέτασης”: Αν δεν ομολογήσεις αυτό που θέλω θα βασανιστείς και θα θανατωθείς. Αν ομολογήσεις, είσαι ένοχος. Οπότε, θα βασανιστείς και θα θανατωθείς.

Μετά από αρκετό καιρό "προειδοποιήσεων" εκ μέρους μας άρχισε τελικά να ξεδιπλώνεται η "στρατηγική των δύο άκρων" στοχεύοντας πλέον την υποτιθέμενη "ακροδεξιά". Μέσα μόλις σε μία ημέρα, την Κυριακή που μας πέρασε είχαμε μία σειρά από γεγονότα, τα οποία καταδεικνύουν ένα πολύ σημαντικό χρονικό σημείο για  την πορεία του ελληνικού κράτους από ένα καθεστώς "μαλακού ολοκληρωτισμού", όπου οι "αιρετικοί" τίθονται εκτός κοινωνίας, σε έναν πραγματικό ολοκληρωτισμό, με κατασταλτικές μεθόδους, οι οποίες ως σκοπό έχουν το να απαγορεύσουν την έκφραση της "άλλης άποψης".

Και ενώ η στρατηγική των δύο άκρων δρά κατασταλτικά προς συγκεκριμένα κομμάτια της άκρας αριστεράς, και συγκεκριμένα αυτά που έχουν αναλάβει το βάρος του "ένοπλου αγώνα" προς την άλλη πλευρά βλέπουμε μια πλήρη ποινικοποίηση ιδεών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα όσα συνέβησαν με την περίπτωση του νεαρού ποδοσφαιριστή Κατίδη. Ο οποίος αφού σημείωσε σε έναν ποδοσφαρικό αγώνα ένα κρίσιμο γκόλ, που επί της ουσίας έσωσε την ομάδα του, την ΑΕΚ από τον υποβιβασμό, πανηγύρισε χαιρετώντας με το δεξί χέρι υψωμένο. Τον γνωστό χαιρετισμό που άλλοι αναφέρουν ως αρχαιοελληνικό και άλλοι ως "φασιστικό". Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία το να συζητήσουμε ποιά είναι η καταγωγή ή η χρήση του χαιρετισμού γενικότερα ή από τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή. Ούτε έχει ιδιαίτερη σημασία το να συζητήσουμε την μετέπειτα στάση του ποδοσφαιριστή, ο οποίος μετά το "όργιο" επικρίσεων, απειλών και επιθέσεων που δέχτηκε αναγκάστηκε να "απολογηθεί" και να "αυτοεξευτελισθεί" με έναν τρόπο που θύμισε "μετανοιωμένους αιρετικούς" του μεσαίωνα.

Δεν έχει ιδιαίτερο νόημα επίσης το να σχολιάσουμε την στάση των αριστερών κομμάτων, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ που επιτέθηκαν στον νεαρό ποδοσφαιριστή με "ηθικοπαιδαγωγικές" ανακοινώσεις οι οποίες θα ήταν σίγουρα εντός πλαισίου ενός φανταστικού κομμουνιστικού καθεστώτος που χαρακτηρίζει ως ψυχολογικά άρρωστους όσους διαφωνούν μαζί τους και τους κλείνει στα γκουλάγκ.

Όπως δεν έχει καθόλου σημασία να αναφερθούμε στις κατάπτυστες ανακοινώσεις αλλά και πράξεις των διάφορων επαγγελματιών "συνδεσμιτών" της ΑΕΚ, οι οποίοι όπως μαθαίνουμε τελευταία έχουν βρεί την "κότα που κάνει τα χρυσά αυγά" στο πρόσωπο κάποιων μεσολαβητών μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και συνδέσμων της ΑΕΚ.  Γιατί εκεί υπάρχουν συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα. Και για να το πούμε απλά, στους γηπεδικούς κύκλους ακούγεται ότι κάποια club της ΑΕΚ έχουν απευθείας επαφές με το κόμμα της Κουμουνδούρου, το οποίο στηρίζει "οικονομικά" τους συνδέσμους. Αποδείξεις δεν υπάρχουν γι' αυτό, αλλά με βάση αυτές τις πληροφορίες, βγάζουν αρκετό νόημα και οι συνεχείς "αντιφασιστικές" παρεμβάσεις κάποιων συνδέσμων της ΑΕΚ.

Αυτό που έχει σημασία είναι η απόφαση της ΕΠΟ, να αποκλείσει ισοβίως τον Γιώργο Κατίδη από όλες τις εθνικές ομάδες. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ: "Συνεδρίασε εκτάκτως, σήμερα Κυριακή 16 Μαρτίου 2013, η Εκτελεστική Γραμματεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, με αφορμή τον ναζιστικό χαιρετισμό του Γιώργου Κατίδη στον αγώνα ΑΕΚ-Βέροια και αφού εξέτασε όλα τα δεδομένα ομόφωνα αποφάσισε: Η ενέργεια του ποδοσφαιριστή να χαιρετίσει ναζιστικά τους θεατές του αγώνα προκαλεί βάναυσα το κοινό αίσθημα, προσβάλλει βαρύτατα όλα τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας και τραυματίζει τον βαθιά ειρηνικό και ανθρώπινο χαρακτήρα του ποδοσφαίρου. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία την καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της αποφασίζει τον ισόβιο αποκλεισμό του Γιώργου Κατίδη από όλες τις εθνικές ομάδες.

Για χάριν της κουβέντας θα δεχθούμε ότι ο χαιρετισμός που απεύθυνε ο παίκτης προς τους οπαδούς ήταν "ναζιστικός". Και ότι ο Κατίδης στον ελεύθερο χρόνο του φοράει στολές των SS και προβάρει χαιρετισμούς, για την περίπτωση στην οποία σκοράρει σε κάποιο αγώνα. Αναρωτιόμαστε διώκεται ποινικά οιαδήποτε "ιδεολογία" στην χώρα μας; Ή διώκονται συγκεκριμένες πράξεις οι οποίες είναι παράπονες. Ποιό είναι το πλαίσιο στο οποίο έχει την δυνατότητα η ΕΠΟ (ας δεχθούμε ότι κάποιος της έχει δώσει αυτό το δικαίωμα) να τιμωρεί ποδοσφαιριστές με βάση τις ιδεολογικές τους επιλογές; Κάποιοι ηλίθιοι συγκρίνουν την περίπτωση Κατίδη,  με την περίπτωση Σαλπιγγίδη που μούντζωσε διαιτητή. Προφανώς δεν μπορούν να καταλάβουν την διαφορά μεταξύ της προσβολής σε κάποιο άτομο, η οποία διώκεται ποινικά και μιας - ας το δεχθούμε ξανά - πολιτικής δήλωσης.

Ποιός όμως θα το κρίνει αυτό, όταν την ίδια ημέρα, την Κυριακή, ο πρωθυπουργός της χώρας Αντώνης Σαμαράς, ζήτησε μηδενική ανοχή σε φαινομενα ναζισμού από τη Θεσσαλονίκη, όπου έδωσε το παρών σε εκδήλωση μνήμης για την 70η επέτειο έναρξης του εκτοπισμού των ελλήνων εβραίων. Όπως είπε, «η ελληνική κοινωνία πολέμησε σκληρά τον ναζισμό και αναλογικά είχε από τα περισσότερα θύματα σε ολόκληρη την τότε κατεχόμενη Ευρώπη».

Σημείωσε ακόμη ότι «αυτή την απαράμιλλη αντίσταση, αυτή την ηθική και πολιτική νίκη ολόκληρου του ελληνικού λαού, την προσβάλλουν βάναυσα και την αμαυρώνουν σήμερα οι ελάχιστες μεμονωμένες φωνές που προσπαθούν να αναβιώσουν το ρατσισμό και τον αντισημιτισμό». «Μπορεί να είναι λίγοι. Μπορεί να είναι λιγότεροι απ' ότι σε άλλες δυτικές κοινωνίες. Αλλά και λίγοι προσβάλλουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Προσβάλλουν τη μνήμη των θυμάτων του ναζισμού. Όλων των θυμάτων! Χριστιανών και Εβραίων».
Ο πρωθυπουργός της χώρας δεν ζήτσε ανοχή σε φαινόμενα "βίας", πολιτικής βίας, τρομοκρατίας ή παρανομιών.

Εξ' αυτού προκύπτουν μία σειρά από απορίες, για τον κάθε απλό πολίτη. Ποιός είναι αυτός που ορίζει τι αποτελεί "ναζιστικό" ή "φασιστικό" φαινόμενο. Εάν διαβάσει κανείς τις αναλύσεις των διαφόρων "θεωρητικών" ακροαριστερών σχημάτων, π.χ. κάποιου που ανήκει στον ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οτιδήποτε βρίσκεται στα "δεξιά" του ΣΥΡΙΖΑ είναι τουλάχιστον "φασιστικό". Φασιστική η ΔΗΜΑΡ, Φασιστικό το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ. οι ΑΝΕΛ και φυσικά η ΧΑ.

Θα το καθορίζουν μήπως οι κοινότητες των Ισραηλιτών στην Ελλάδα; Ή μήπως οι διάφοροι εκπρόσωποι των διεθνών οργανώσεων τους που καταφτάνουν εδώ και ζητούν να τεθούν "εκτός νόμου" κόμματα τα οποία έχουν ψηφισθεί από εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες;

Ή μήπως θα το καθορίζει ο εκάστοτε πρωθυπουργός της χώρας; Που σήμερα είναι ο Σαμαράς, αύριο είναι ο Τσίπρας και μεθαύριο μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε; Φαντάζεστε να είναι στο χέρι των διάφορων Κουράκηδων, η ευχέρεια να καθορίζουν τον καθένα ως φασίστα και να ζητούν μηδενική ανοχή εναντίον του; Δεν μας βλέπω καθόλου μα καθόλου καλά.

Ας προσέχουν εκεί στην ΝΔ με την στρατηγική τους για τα δύο άκρα. Γιατί αν ο κόσμος απλά φοβηθεί, θα "μαζευτεί" στο μαντρί του "κέντρου". Εάν όμως εξαγριωθεί, εάν νοιώσει παγιδευμένος, οι ιθύνοντες της στρατηγικής αυτής μπορεί να ευθύνονται για εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις. Γιατί η "περιθωριοποίηση" ενός μεγάλου ρεύματος της ελληνικής κοινωνίας, που μπορεί να θέλει να ψηφίζει Χ.Α., να χαιρετάει με την δεξιά υψωμένη (είτε γιατί είναι αρχαιολάτρης, μεταξικός, φασίστας ή ο,τιδήποτε άλλο) οδηγεί ξεκάθαρα σε τέτοιες καταστάσεις.





Του Δημήτρη Παπαγεωργίου


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου