Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Χεζμπολάχ: Ο Ομπάμα είναι ένας "υπαλληλίσκος της σιωνιστικής οντότητας"

Η οργάνωση Χεζμπολάχ αποκάλεσε τον Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Ισραήλ, "απλό υπάλληλο της σιωνιστικής οντότητας", μετά την έκκληση του αμερικανού προέδρου να θεωρηθεί τρομοκρατική, η σιιτική οργάνωση του Λιβάνου.

"Ο Ομπάμα παρουσιάστηκε (στο Ισραήλ) ως ένας υπαλληλίσκος της σιωνιστικής οντότητας και όχι ως ο ανώτατος αξιωματούχος ενός ανεξάρτητου κράτους που είναι οι ΗΠΑ", δηλώνει η οργάνωση σε ανακοίνωσή της που δημοσιοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Για την Χεζμπολάχ, "ο Ομπάμα θέλει οι 'Αραβες να δεχτούν ένα αυστηρά εβραϊκό κράτος στην περιοχή και να προχωρήσουν σε πλήρη εξομάλυνση των σχέσεών τους με αυτό, ενώ δεν ανέφερε ούτε ένα από τα νόμιμα αιτήματα των Παλαιστινίων, όπως είναι η επιστροφή των προσφύγων, το καθεστώς της πόλης της Ιερουσαλήμ ή τη διακοπή της εποικιστικής δραστηριότητας".

"Επιπλέον, για να είναι αρεστός στην εχθρική οντότητα, επιτέθηκε στην αντίσταση καλώντας τον κόσμο να θεωρήσει τρομοκρατική οργάνωση μια από τις βασικές της συνιστώσες, τη Χεζμπολάχ. Αυτό επιβεβαιώνει ότι είναι μάταιο να υπολογίζει κανείς στις διαπραγματεύσεις και αποδεικνύει το βάσιμο της επιλογής της αντίστασης", προσθέτει η οργάνωση.

Σε ομιλία του στον "λαό του Ισραήλ" στην Ιερουσαλήμ, ο Ομπάμα δήλωσε την Πέμπτη ότι "κάθε χώρα που αναγνωρίζει την αξία της δικαιοσύνης πρέπει να θεωρεί τη Χεζμπολάχ αυτό που είναι: τρομοκρατική οργάνωση", την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση αρνείται μέχρι σήμερα να περιλάβει τη Χεζμπολάχ στη λίστα της με τις τρομοκρατικές οργανώσεις.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου