Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Αλβανία : 4 υδροηλεκτρικοί σταθμοί πωλούνται σε Τουρκία

Την πώληση 4 υδροηλεκτρικών σταθμών στην τουρκική μεταλλοβιομηχανία Kurum International, ενέκρινε η αλβανική Βουλή στη διάρκεια της χθεσινής πολύωρης συνεδρίασής της, με 73 ψήφους υπέρ και 61 κατά αναφέρει η ιστοσελίδα aftonomi.gr.

Η Kurum International αναδείχθηκε πλέον και με την «βούλα» νικήτρια του διαγωνισμού για την απόκτηση του 100% των μετοχών των διαχειριστών των υδροηλεκτρικών σταθμών Ulez, Shkopet, Bistrica 1 και Bistrica 2. Οι δύο τελευταίοι σταθμοί οι οποίοι βρίσκονται στην Μπίστριτσα της Βορείου Ηπείρου διαθέτουν εγκατεστημένη ισχύ 22,5 MW και 5 MW, αντίστοιχα, και μέχρι σήμερα τροφοδοτούν με ρεύμα και περιοχές της βορειοδυτικής Ελλάδας.

Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς των τεσσάρων υδροηλεκτρικών σταθμών διαμορφώνεται στα 52,1 MW, αντιστοιχώντας στο 3,4% της συνολικής εγκατεστημένης ισχύος των υδροηλεκτρικών σταθμών στην Αλβανία.

Τα συμβόλαια για την απόκτηση του 100% των μετοχών των διαχειριστών (εταιρειών) των υδροηλεκτρικών σταθμών Ulez, Shkopet, Bistrica 1 και Bistrica 2 υπεγράφησαν από εκπροσώπους του υπουργείου Οικονομίας, Εμπορίου και Ενέργειας και της τουρκικής εταιρείας στις 11 Φεβρουαρίου 2013, έπειτα από την κυβερνητική απόφαση που ενέκρινε την τελική έκθεση της επιτροπής αξιολόγησης του διαγωνισμού, η οποία επέλεγε την Kurum ως νικήτρια της διαδικασίας.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου