Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ Θ.ΠΑΓΚΑΛΟΥ: «Δεν κερδίσαμε τον πόλεμο εναντίον των Οθωμανών»

Καμία σχέση με την πραγματικότητα δεν έχει το ότι ο ελληνικός λαός ενωμένος συνέτριψε τους Αγαρηνούς και τους πέταξε έξω από τη χώρα, υποστήριξε με «αιρετική διάθεση», ο Θεόδωρος Πάγκαλος, υποστηρίζοντας ότι αν δεν είχε υπάρξει η επέμβαση των ξένων δυνάμεων και η ναυμαχία του Ναυαρίνου, δεν θα είχε υπάρξει ελληνικό κράτος. «Δεν τον κερδίσαμε τον πόλεμο...», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ακούς ότι ο ελληνικός λαός ενωμένος συνέτριψε τους Αγαρηνούς και τους πέταξε έξω από τη χώρα. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Από το 1823 μέχρι το 1827, που είχε τελειώσει η Επανάσταση, μετά από μια σειρά από επεισόδια, όπως η κάθοδος του Ιμπραήμ στην Πελοπόννησο, η ελληνική Επανάσταση είχε σχεδόν τελειώσει», σημείωσε ο πρώην υπουργός μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Βήμα».

Και συνεχίζοντας τα μαθήματα ιστορίας, όπως έκαναν πρόσφατα το ΠΑΜΕ και η Χρυσή Αυγή, πρόσθεσε:

«Τότε επήλθε η ναυμαχία του Ναυαρίνου, όπου οι μεγάλες δυνάμεις εκείνης της εποχής, Αγγλία, Γαλλία και Ρωσία, συνέτριψαν τον Οθωμανικό στόλο και επέβαλλαν την ύπαρξη κάποιου κράτους. Η Επανάσταση είχε τελειώσει. Αυτό δεν καταλύει τον ηρωικό της χαρακτήρα. Δε σημαίνει ότι άμα χάσεις ένα πόλεμο δεν είσαι εξίσου ήρωας από όταν τον κερδίζεις, αλλά δεν τον κερδίσαμε τον πόλεμο. Αυτό που αποκρύπτεται συστηματικά είναι ότι ένας από τους λόγους που είχαμε υποστεί αυτή την εξέλιξη, είναι ότι είχαμε κάνει εμφύλιο πόλεμο».

Σε σχέση με τις δραματικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών στην Κύπρο. ο κ. Πάγκαλος παρατήρησε: «Επιστρέφει ο κ. Αναστασιάδης στην Κύπρο, εξηγεί στο σχέδιο, εισάγεται στη Βουλή και το κόμμα του προέδρου το καταψηφίζει. Το καταλαβαίνετε αυτό; Μπορείτε να το εξηγήσετε; Τι είδους σύστημα είναι αυτό; Τι κύρος μπορεί να έχει κάποιος που εκπροσωπεί αυτό το σύστημα;»

Και καταλήγοντας σημείωσε ότι «συμβαίνει αυτό που θα συνέβαινε αν κυβερνούσε για μια μέρα ο κ. Τσίπρας. Οι τράπεζες δεν δίνουν πλέον χρήματα, τα ΑΤΜ γίνονται περιπέτεια και μέσα σε αυτή την ατμόσφαιρα και κάτω από αυτή την κατακραυγή, επιστρέφει η Κύπρος στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και υφίσταται νέα λύση. Θα σας πω όμως κάτι. Κάθε λύση στην Ε.Ε., όταν έχεις κάνει τον γκιουλέκα και έχεις απομονωθεί, θα είναι χειρότερη από την προηγούμενη».



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου