Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Τουρκικό ερευνητικό σκάφος ανοικτά του Καστελόριζου


Τη στιγμή που το κυπριακό θρίλερ συνεχίζεται οι τουρκικές προκλήσεις δεν σταματούν.

Χθες, τουρκική φρεγάτα έπλεε ανοικτά της Κρήτης. Σήμερα  άλλο ένα τουρκικό ερευνητικό σκάφος κινείται  ανοιχτά του Καστελόριζου.

Όπως έγινε γνωστό, οι Τούρκοι έχουν δηλώσει προγραμματισμένη "διαδρομή" στο Αιγαίο μέχρι τις 21 Μαρτίου. Πρόκειται για σκάφος  παλαιάς τεχνολογίας, που όπως έχει γνωστοποιηθεί θα πραγματοποιήσει ωκεανογραφικές έρευνες μεταξύ Ρόδου, Καστελόριζου και Καρπάθου, σε διεθνή ύδατα

Η Αθήνα παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τις κινήσεις της Τουρκίας, αφού πλέον συνηθίζεται κάθε άνοιξη να βγάζει στο Αιγαίο ερευνητικά σκάφη και μάλιστα  αεροσκάφος της Πολεμικής μας  Αεροπορίας πετάει πάνω από το Καστελόριζο, παρακολουθώντας την πορεία του τουρκικού πλοίου.

Οδηγίες στην Ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα να προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες, έδωσε το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, σχετικά με τις ωκεανογραφικές έρευνες του τουρκικού πλοίου «Bilim2» σε διεθνή ύδατα.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας,, για τη διενέργεια θαλάσσιας επιστημονικής έρευνας στα υπερκείμενα ύδατα ελληνικής υφαλοκρηπίδας απαιτείται πρότερη γνωστοποίηση, με την παροχή όλων των σχετικών στοιχείων στις αρμόδιες ελληνικές Αρχές.

Ακριβώς «επειδή δεν υπήρξε ενημέρωση από τουρκικής πλευράς, δόθηκαν οδηγίες στην ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα να προβεί στις δέουσες ενέργειες»



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου