Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Ο Bill Gates μεγαλομέτοχος της Monsanto!

Ο Bill Gates, είναι βασικά γνωστός ως ο ιδρυτής της Microsoft, και ο κατασκευαστής του διάσημου λειτουργικού συστήματος των Windows. Πλούσιος, αποσύρθηκε από την ηγεσία της εταιρείας και με τα χρήματά του έχει χρηματοδοτήσει τις τεχνολογίες γενετικής τροποποίησης, γεω-μηχανικής, πειραματικών εμβολιασμών και την εξάπλωση της Monsanto.

Εταιρεία που χρησιμοποιεί τα ίδια της κεφάλαια για να καταβάλει τεράστιες οργανώσεις να παραποιούν δηλώσεις και να εξαπλωθούν οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί.

Δεν αποτελεί έκπληξη λοιπόν να διαβάσει κανείς ότι Gates κατέχει 500.000 μετοχές της Monsanto με κύκλο εργασιών: 23 εκατομμύρια δολάρια. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Bill και η Melinda Gates Foundation συνεργάζονται με την Cargill, με στόχο την εξάπλωση της γενετικά τροποποιημένης σόγιας στον τρίτο κόσμο.

Η Cargill είναι μια πολυεθνική εταιρεία (με κύκλο εργασιών 133 δισεκατομμύρια δολάρια), που παραβιάζει την εργατική νομοθεσία και της έχουν απαγγελθεί κατηγορίες από το Διεθνές Ταμείο για τα εργασιακά δικαιώματα εμπορίας παιδιών από το Μάλι και την υποδούλωση παιδιών ως εργάτες στις φυτείες κακάο, όπου είναι αναγκασμένα να εργάζονται 12 με 14 ώρες την ημέρα, με πενιχρούς μισθούς και κακή διατροφή.

Η εταιρεία συνεχίζει εν τω μεταξύ να αγοράσει βαμβάκι από το Ουζμπεκιστάν, όπου είναι γνωστό για το αποτέλεσμα της παράνομης απασχόλησης των ανηλίκων.

Ο Bill Gates παρέχεται σε πρώτο πρόσωπο για διαφημίσεις υπέρ των ΓΤΟ της Monsanto, όπου την προτείνουν ως μαγική «λύση» για την πείνα στον κόσμο, ακόμα και όταν ο ΟΗΕ έχει αναγνωρίσει ότι οι ΓΤΟ δεν μπορούν να καταπολεμήσουν την πείνα καθώς και την παραδοσιακή γεωργία.

Το θέμα της πείνας στον κόσμο, έχει μελετηθεί ιδιαίτερα από τη Διεθνή Αξιολόγηση της Γεωργικής Επιστήμης και Τεχνολογίας για την Ανάπτυξη (IAASTD), μια ομάδα από 900 επιστήμονες και ερευνητές. Τα αποτελέσματα της αναζήτησης είναι αρκετά σαφής: 900 επιστήμονες συμφωνούν ότι οι γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες δεν είναι η λύση για την πείνα στον κόσμο. Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν το 2008, πολύ πριν ο Bill Gates γίνει μέτοχος.

Ακόμη και η Ένωση Ανήσυχων Επιστημόνων εξέτασε την αλήθεια για τις καλλιέργειες που παράγονται από το ΓΤΟ, μόνο και μόνο για να ανακαλύψει ότι οι σπόροι των ΓΤΟ μακροπρόθεσμα δεν παράγουν καμία αύξηση στις καλλιέργειες, ενώ έχουν υψηλό κόστος και μεταφέρουν ένα μεγάλο ποσό από βλάβες στην υγεία και το περιβάλλον. Η έλλειψη επιστημονικής βάσης της Monsanto ήταν τόσο εμφανής στα μάτια της Ένωσης που κατέγραψε τα πάντα με κάθε λεπτομέρεια, σε μια έκθεση το 2009 με τίτλο Collected πτώχευση.

Γιατί λοιπόν, ο Bill Gates, ένας άνθρωπος που χαιρετίστηκε από τα μέσα ενημέρωσης ως φιλάνθρωπος άγιος, χύνει εκατομμύρια - αν όχι δισεκατομμύρια - σε αυτό το είδος της επιχείρησης; Γιατί μας λένε ότι οι ΓΤΟ μπορούν να καταπολεμήσουν την πείνα στον κόσμο, όταν ξέρουν ότι δεν είναι αλήθεια;




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου