Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Ως κάλεσμα για ένοπλο αγώνα για την Βόρειο Ήπειρο, παρουσιάσε την εκδήλωση στο Δελβινάκι αλβανική εφημερίδα!

Την εκδήλωση του Μητροπολίτη Δρυινουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης στο Δελβινάκι, για τον Αυτονομιακό Αγώνα της Βορείου Ηπείρου και την υπογραφή του «Προτοκόλουτης Κέρκυρας», στην οποία περιλαμβάνονται το μνημόσυνο για τους αγωνιστές, η ομιλία του Μητροπολίτη και η ειρηνική πορεία στην πλατεία της κωμόπολης του Δελβινακίου στο τέλος της οποίας διαβάζεται ψήφισμα.

Η αλβανική εφημερίδα “Gazeta Shqiptare”, παρουσίασε την εκδήλωση ως κάλεσμα για την απελευθέρωση της Βορείου Ηπείρου. Στο ιστολόγιοbalkanweb.com που έχει τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην Αλβανία και ανήκει στον ίδιο όμιλο με τη συγκεκριμένη εφημερίδα, παρουσιάστηκε περίληψη του δημοσιεύματος.

Οι «πληροφορίες» του συντάκτη, Thimi Samarxhi - που καλύπτει τα μειονοτικά και ελληνοαλβανικά - φαίνεται να προέρχονται από τα βορειοηπειρωτικά ιστολόγια και όπως φαίνεται δεν μπήκε στον κόπο να ακούσει την ομιλία του μητροπολίτη.

Στην περίληψη υπογραμμίζεται η παρουσία δύο υποψηφίων βουλευτών από τα Γιάννενα, του Βασίλη Χήτου με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» και Χριστόφορου Τσάγκα με τη «Χρυσή Αυγή»


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου