Κυριακή 6 Μαΐου 2012

"Πατριδοκαπηλεία","εθνικισμός" και εμπόριο ασφάλειας.Ποιοι και γιατί "χαϊδεύουν" τους ακραίους;

Στη σύντομη προεκλογική εκστρατεία που οδήγησε στις σημερινές εκλογές,δεχτήκαμε μεγάλες δόσεις “πατριδοκαπηλείας”, “εθνικισμού” και άκρατης ανοησίας. Το μίγμα είναι άκρως επικίνδυνο ,γιατί εκμεταλλεύεται την απόγνωση ενός μέρους των πολιτών που αντιμετωπίζει προβλήματα επιβίωσης.Τα οποία προέρχονται από την τραγωδία της οικονομίας ή από την ανασφάλεια που πλέον προκαλούν θέματα όπως η εγκληματικότητα και η ασυγκράτητη πλέον λαθρομετανάστευση.

Τα δύο τελευταία τεράστια για τους πολίτες -ειδικά σε συγκεκριμένες περιοχές- θέματα, “θέριεψαν” με ευθύνη όλων των κομμάτων δεξιών και αριστερών ,με τα δεύτερα να έχουν ασφαλώς μεγαλύτερο μερίδιο  ευθύνης.  Κι αυτό γιατί επέμεναν να βλέπουν το θέμα των λαθρομεταναστών ανθρωπιστικά μόνο από την πλευρά των λαθρομεταναστών.  Και ποτέ από την πλευρά των κατοίκων που θέλοντας και μη ήταν αναγκασμένοι να υπομένουν τις συνέπειες της όλο και μεγαλύτερης συγκέντρωσης λαθρομεταναστών στις γειτονιές τους.

Αυτή η λογική έδωσε χώρο στις πλέον ακραίες “ιδεολογίες” -τα εισαγωγικά απαραίτητα- να βγούν από τις σκοτεινές γωνιές τους και να παραστήσουν τους προστάτες πολιτών . Ακούσαμε διάφορες γραφικές ιστορίες αυτές τις ημέρες.Για νεαρούς που πήγαιναν ψώνια από το σούπερ μάρκετ σε μοναχικές γιαγιάδες και για άλλους που απέδιδαν τα υπό κατάληψη διαμερίσματα του κέντρου των Αθηνών στους ιδιοκτήτες τους,βαμμένα!!!

Οι ακραίοι νοσταλγοί του Γκαίμπελς και θαυμαστές του Χίτλερ και των “τελικών λύσεων” θα είναι μια θλιβερή μεν αλλά σύντομη παρένθεση.Ειδικά αν κατορθώσουν να εισέλθουν στη Βουλή.Όμως δεν γνωρίζουν ότι και αυτούς κάποιοι τους εκμεταλλεύονται.Και είναι όσοι αυτή τη περίοδο έχουν “αναδουλειές” λόγω της κρίσης.

Οι εκπρόσωποι ακραίων ακόμη και ναζιστικών απόψεων, “σπρώχθηκαν” από συγκεκριμένα κέντρα “ενημέρωσης” που προφανώς υπάρχουν για να εξυπηρετούν το τμήμα πωλήσεων εταιρειών οπλικών συστημάτων και κυρίως συστημάτων ασφάλειας.Οι συζητήσεις για της δημιουργία ....πολιτοφυλακών και άλλων “καλόπαιδων” που θα αναλάβουν τη “προστασία” των πολιτών δεν είναι τυχαίες και φυσικά δεν είναι αγνές. Οι...πολιτοφύλακες θα χρειαστούν εξοπλισμό για τη δράση τους και τέτοιου είδους πωλήσεις αφήνουν...καλό κέρδος.Γι΄ αυτό και το “χάϊδεμα” από τους “ντήλερ”.

Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο! Σ΄ αυτή τη χώρα ο original ναζισμός δεν άντεξε ούτε πενταετία,πόσο μάλλον ο “γιαλατνζί”.

Όμως η αναπόφευκτη κατάρρευση των επίδοξων “σωτήρων” δεν σημαίνει ότι το πολιτικό μας σύστημα θα πρέπει να εξακολουθήσει να σφυρίζει αδιάφορα στα προβλήματα που “καίνε” και καταστρέφουν τη ζωή εκατομμυρίων πολιτών. Ειδικά η Αριστερά, θα πρέπει να προσγειωθεί στην πραγματικότητα και χωρίς να εγκαταλείψει τις αρχές της να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για το θέμα των μεταναστών και όσα αυτό κουβαλάει μαζί του. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.Δυστυχώς είναι μια πραγματικότητα που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να τη διαχειριστούν κουκουλοφόροι με σβάστικες. 


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου