Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Γερμανική πρόκληση: Να γίνει η Ελλάδα ευρωπαϊκό προτεκτοράτο!!!

Προκαλούν, προσβάλλουν και εμπαίζουν οι Γερμανοί. Προτείνουν η Ελλάδα να γίνει ευρωπαϊκό προτεκτοράτο υπό γερμανική διοίκηση. Μετά τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη που έπλεξαν χθές με στόχο να προκληθεί πανικός, οι Γερμανοί προχώρησαν σήμερα στη νέα πρόκληση.

Την "πρόταση" αυτή για προτεκτοράτο, προκειμένου δήθεν η χώρα να προστατευθεί από όσους επωφελούνται από την κρίση, εισηγείται ο επικεφαλής του κρατικά επιδοτούμενου Ινστιτούτου Παγκόσμιας Οικονομίας του Αμβούργου (HWW), Τόμας Στραουμπχάαρ που κάνει λόγο για ένα "αποτυχημένο κράτος", του οποίου το πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη χρημάτων αλλά θεσμών.

Ο Γερμανός ερευνητής σημειώνει ακόμη ότι η Ελλάδα, δεν μπορεί να αμυνθεί με τις δικές της δυνάμεις και προτείνει να της παρασχεθεί "συμβουλευτική και πρακτική υποστήριξη για τη δημιουργία λειτουργικών κρατικών δομών", σύμφωνα με το "Πρώτο Θέμα".

Εννοείται ότι ο γερμανός καθηγητής προτείνει σε αυτή τη διαδικασία να συμμετάσχει ενεργά και η Γερμανία η οποία, όπως λέει, απέκτησε σημαντική εμπειρία με τη διαδικασία της επανένωσης. Η τοποθέτηση αυτή του Τ. Στραουμπχάαρ προκάλεσε την άμεση αντίδραση του κόμματος Die Linke, το οποίο κάλεσε τη γερμανική κυβέρνηση να αναστείλει την κρατική χρηματοδότηση του εν λόγω  Ινστιτούτου.ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου