Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Αυτά είναι τα νέα αποβατικά των Τούρκων. Εναντίον ποιου θα τα χρησιμοποιήσουν;

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι ναυπήγησαν τον πιο γρήγορο αποβατικό σκάφος,με ταχύτητα που φθάνει στα 18 μίλια. Τα ναυπήγησαν στα ναυπηγεία Αναντολού. Το μόνο ερώτημα στο οποίο δεν απαντά το τηλεοπτικό ρεπορτάζ είναι εναντίον ποιου θα τα χρησιμοποιήσουν. Αλλά αυτό εμείς οι Έλληνες το γνωρίζουμε.

Σύμφωνα με όσα λέει στο ρεπορτάζ ο Τούρκος αξιωματικός (μετ.tourkikanea.gr), το νέο αποβατικό σκάφος “διαθέτει συστήματα με τα οποία μπορεί να αντιμετωπίσει, κάθε τι που μπορεί να το απειλήσει σε μικρή απόσταση, όπως κάθε είδους αεροπλάνα, ελικόπτερα και άλλα πλοία.

Για να γίνει δεκτό ως επιτυχημένο ένα αποβατικό σκάφος πρέπει να μπορεί να βγάζει στην ξηρά την ίδια στιγμή μεγάλο αριθμό από στρατιώτες, θωρακισμένα οχήματα και πυρομαχικά. Γι αυτό χρειάζεται μεγάλος όγκος. Και όταν μεγαλώνει ο όγκος δυσκολεύονται κατά την προσέγγιση στην ακτή…

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά αυτών των σκαφών της Τουρκίας είναι ότι παρά τους 1150 τόνους βάρος του μπορεί να φτάνει τόσο κοντά στην ακτή. Το πλοίο 300 μέτρων μπορεί να μεταφέρει 7 άρματα ή 270 πεζοναύτες. Ακόμη και σε βάθος ενός μέτρου, μπορεί να κάνει απόβαση. Για την σύντομη προσέγγιση διαθέτει πρωραίο έλικα”.

Ναυπηγήθηκαν 8 πλοία τα οποία παραδόθηκαν έγκαιρα στο ναυτικό.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου