Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Θα δολοφονούσαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην επέτειο της Άλωσης

Σχέδιο δολοφονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου αποκάλυψε η τουρκική αστυνομία και ηδη συνέλαβε ένα άτομο και αναζητούνται άλλοι δυο επίδοξοι δράστες. Σύμφωνα με το σχέδιο των δραστών η δολοφονία του Πατριάρχη θα πραγματοποιούνταν στις 29 Μαϊου την ημέρα της 560ης επετείου της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης. Ηδη η εισαγγελία της Άγκυρας ξεκίνησε προανάκριση για την υπόθεση.

Το νήμα των υποθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν στην εισαγγελία της Καισάρειας έφτασε μια επιστολή που κατήγγειλε πως υπήρχε σχέδιο δολοφονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη. Στην επιστολή αναφέρονταν πως η δολοφονία του Πατριάρχη θα γίνονταν στις 29 Μαϊου και πως ηδη μια ομάδα των επίδοξων δολοφόνων είχε ξεκινήσει τις εργασίες στην Κωνσταντινούπολη.

Μόλις η αστυνομία έλαβε την επιστολή έκανε έρευνες για τα άτομα που καταγγέλθηκαν και όταν διαπιστώθηκε ότι πήγαν στην Κωνσταντινούπολη αμέσως ξεκίνησε η επιχείρηση εντοπισμού τους.

Συνελήφθη ο Σερντάρ Α. ο οποίος αρνήθηκε τις κατηγορίες και δήλωσε πως «πήγε στην Κωνσταντινούπολη για να εργαστεί δίπλα στους συγγενείς του. Δεν γνωρίζω ποιος είναι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ούτε γνωρίζω που μένει. Τον έχω δει μόνο στην τηλεόραση και δεν έχω κανένα σχέδιο για τη δολοφονία του». Η αστυνομία αναζητεί άλλα δυο άτομα.

Η εισαγγελία της Καισάρειας έστειλε τον φάκελο της υπόθεσης στην εισαγγελία της Άγκυρας με την ονομασία « σχέδιο δολοφονίας Βαρθολομαίου» όπου ξεκίνησε μεγάλη έρευνα.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που οι τουρκικές αρχές έχουν αποκαλύψει σχέδιο δολοφονίας κατα του Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Το σχέδιο για να σκοτώσουν το Βαρθολομαίο την πρώτη φορά, φαίρεται να ήταν μέρος του σχεδιου 'Cage' - το ανατρεπτικο σχέδιο φέρεται να επινοήθηκε από αξιωματικούς του στρατου που προσπάθησαν να υπονομεύσουν την Τουρκική κυβέρνηση μέσω, μεταξύ άλλων, τις δολοφονίες μη μουσουλμάνων. Συγκεκριμένα έγγραφα του σχεδίου αναφέρουν την δολοφονία του Αρμενιου δημοσιογράφου Χράντ Ντιγκ, του καθολικού ιερέα Αντρέα Σαντόρο και τριών χριστιανών στην Μαλατία.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης το 2009, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είπε ότι «σκοτεινές δυνάμεις σχεδίαζαν να χρησιμοποιήσουν τις μειονότητες για την ανατροπή της κυβέρνησης», όπως αποκαλύψε αργότερα και η έρευνα για την παρακρατική οργάνωση Εργκένεκον (καντε κλικ εδω για σχετικό δημόσιευμα του OnAlert). Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ήταν στη «λίστα θανάτου» που είχε καταρτίσει η παρακρατική οργάνωση Εργκενεκόν που είχε σχεδιάσει να τον δολοφονήσει. Οι τουρκικές αρχές έχουν εξαρθρώσει μεγάλο μέρος της οργάνωσης αυτής όμως υπάρχουν φόβοι για τα μέλη όπου δεν έχουν συλληφθεί αλλά και τα παρακλάδια της οργάνωσης.

Το όνομα του Πατριάρχη είναι επίσης ενα απο τα ονόματα στη λίστα μελλοντικών δολοφονιών στο σχέδιο πραξικοπήματος Βαριοπούλα .



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου