Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Στρος Καν κατά ΔΝΤ και ΕΕ για την ελληνική κρίση

Επίθεση σε ΔΝΤ και ΕΕ εξαπέλυσε ο πρώην ισχυρός άνδρας του Ταμείου, Ντομινικ Στρος Καν, για την κρίση στην Ελλάδα ενώ έστρεψε τα βέλη του και προς τη Γερμανία για την πολιτική λιτότητας που έχει επιβάλλει στην Ευρώπη.

"Οταν προέκυψε το πρόβλημα της Ελλάδας, το βασικό θέμα συζήτησης στην Ευρώπη ήταν η εμπλοκή ή όχι του ΔΝΤ, στη διαδικασία διάσωσής της. Αυτό ήταν ένα τεράστιο λάθος, διότι οι Βρυξέλλες καθυστέρησαν από 6 μήνες έως και ένα χρόνο για να ληφθούν οι αποφάσεις που έπρεπε", δήλωσε ο Ντομινικ Στρος Καν απο το βήμα συνεδρίου για την καταπολέμηση της κρίσης, που έγινε στο Καζακστάν.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ έριξε ευθύνες και στον εαυτό του για την πολιτική που ακολουθούσε πριν την κρίση στην ευρωζώνη.

"Η Ευρώπη πίστεψε ότι απλά θα δώσει πόρους στην Ελλάδα και ότι αυτή θα αρχίσει να αναπτύσσεται", είπε. Και συνέχισε λέγοντας: "η κατάσταση στην Ελλάδα, όμως, εκείνη την κρίσιμη περίοδο, δεν ήταν φυσιολογική. Αν με ρωτήσετε ποιος φταίει πραγματικά για αυτό που συμβαίνει στην ευρωζώνη, θα σας πω: Φταίω εγώ. Το1998, όταν ήμουν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας συγκρούστηκα με τους Γερμανούς που ήθελαν μεγαλύτερο έλεγχο στις χώρες οι οποίες θα έμπαιναν στο ευρώ. Το αποτέλεσμα ήταν να έχουμε ένα κακό σύμφωνο σταθερότητας, το οποίο, όπως αποδείχθηκε πλέον, δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα".


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου