Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Το σχέδιο "Σουλεϊμάν" και η προσπάθεια αποσταθεροποίησης της Ελλάδας

Χορό στην Ελλάδα έστησε η ΜΙΤ

Είναι, στην Ελλάδα τουλάχιστον, γνωστός τοις πάσι ο ρόλος της ΜΙΤ, των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών. Η ΜΙΤ δεν περιορίζεται μόνο στο να “στρατολογεί” λαθρομετανάστες και να τους αποστέλλει στην Ελλάδα, ούτε στο να εγκαθιστά πράκτορες και να χρηματοδοτεί «στρατούς»… υποπρακτόρων στη Θράκη για να εκβιάζεται η μουσουλμανική μειονότητα και να δηλώνει «τουρκική». Εδώ και χρόνια, οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, σε αγαστή συνεργασία με το «βαθύ» παρακράτος της γείτονος, έχουν στήσει ένα παιχνίδι αποσταθεροποίησης της Ελλάδας. Έναν ύπουλο πόλεμο.

Κυριολεκτικά, η ΜΙΤ βρίσκεται πλέον παντού. Στους λαθρομετανάστες, στους διακινητές τους, στο «σπρώξιμο» ναρκωτικών, στον τουρισμό, στις «φυσικές» καταστροφές, στα επιχειρηματικά deals. Η δήλωση … ολόκληρου Τούρκου πρωθυπουργού ότι πράκτορές της Τουρκίας, «σπέρνουν» φωτιές στα ελληνικά νησιά και την ενδοχώρα, η παραδοχή του ότι η ΜΙΤ έβαζε φωτιές στην Ελλάδα (κάποιες από αυτές που κατονομάστηκαν είχαν και νεκρούς), είναι μόνο ενδεικτική. Γιατί υπάρχει σωρεία καταγγελιών για τη δράση πρακτόρων σε ολόκληρη τη χώρα. Και, αν αναζητάτε στοιχεία, τότε θα πρέπει να αναρωτηθείτε πόσο… μυστικός πράκτορας είναι αυτός που αφήνει πίσω του τέτοια…


Οι φωτιές

Ο (επίσημος) χορός των αποκαλύψεων άνοιξε από την κυνική ομολογία του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ, ότι από τα μυστικά κονδύλια της Τουρκίας χρηματοδοτούνταν εμπρηστικές ενέργειες εναντίον της Ελλάδας. Κι όμως. Ήταν γνωστό ότι πίσω από συγκεκριμένες πυρκαγιές σε δασικές και κατοικημένες περιοχές, βρίσκονταν Τούρκοι πράκτορες και παρακρατικοί που χρηματοδοτούνταν από την “μητέρα Τουρκία”.

Οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες το γνώριζαν αυτό, εδώ και χρόνια. Και μάλιστα, το πρώην στέλεχος της ΕΥΠ, Σάββας Καλεντερίδης, είχε προτείνει να σταλεί στην Τουρκία Έλληνας εισαγγελέας για να ανακρίνει συγκεκριμένο Τούρκο που είχε ομολογήσει για τις δασικές πυρκαγιές, ή να ζητηθεί η έκδοσή του. Πρόκειται για τον Γιασάρ Οζ, ο οποίος έχει ομολογήσει ότι με εντολή της Τανσου Τσιλέρ, όταν εκείνη ήταν πρωθυπουργός της Τουρκίας, έβαζε φωτιές στην Ελλάδα. Κάτι παρεμφερές, είχε παραδεχθεί ένας ακόμα Τούρκος, ο Αμπντουλάχ Τσατλί. «Συμπτωματικά» και οι δύο ήταν «πρωτοπαλίκαρα» των Γκρίζων Λύκων και είχαν σχέσεις με παραστρατιωτικές οργανώσεις, πολιτικούς και τη ΜΙΤ…

Πάμε τώρα στις πυρκαγιές του 2007, μια από τις μεγαλύτερες σύγχρονες τραγωδίες της χώρας. Τότε, ο Βύρων Πολύδωρας είχε μιλήσει για “ασύμμετρη απειλή”. Είχε δίκιο; Ο Σάββας Καλεντερίδης, έχει δηλώσει πως ναι. Και, προφανώς, ο κ. Πολύδωρας το είχε πει αυτό (παρότι αναγκάστηκε να το γυρίσει στον “στρατηγό άνεμο”) με τα στοιχεία που είχε από τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες. Το προηγούμενο, άλλωστε, υπήρχε. Οι ελληνικές Αρχές γνώριζαν ότι οι Τούρκοι έβαζαν φωτιές σε ελληνικά δάση. Όμως αυτό, δεν ήταν αρκετό για να οδηγήσει προς ένα τέτοιο (έστω και αυθαίρετο) συμπέρασμα. Ούτε και οι πολλαπλές εστίες πυρκαγιάς σε όλη τη χώρα που έδειχναν συντονισμένο σχέδιο εμπρηστών. Ας δεχτούμε ότι οι οικοπεδοφάγοι έβαλαν όλες αυτές τις φωτιές.

Υπάρχει ένα άλλο στοιχείο που έχει αποκαλύψει ο Σάββας Καλεντερίδης: Η αποδόμηση της Πυροσβεστικής. Τις ημέρες της πυρκαγιάς, η Πυροσβεστική δεχόταν τηλεφωνήματα από “απεγνωσμένους πολίτες” που κατήγγειλαν πυρκαγιές σε διάφορα σημεία. Οι πυροσβέστες με τα οχήματα έσπευδαν στα σημεία και διαπίστωναν ότι δεν υπήρχε φωτιά. Το πλέον περίεργο είναι ότι για τα εκατοντάδες τηλεφωνήματα έγινε ανάκριση και έρευνα στην οποία ενεπλάκη και η ΕΥΠ. Όμως δεν ήταν δυνατό να εντοπιστεί το από πού έγιναν. Εσείς, τώρα, πιστεύετε ότι αν κάποιος ήθελε να κάνει φάρσα, θα μπορούσε να κρυφτεί και από την… ΕΥΠ;


Στρατολογούν

Άλλωστε, όπως είχε αποκαλύψει η Press Time, οι έρευνες για την παρακρατική οργάνωση Εργένεκον στην Τουρκία (η οποία είχε σχέσεις με τη ΜΙΤ), οδήγησαν στην ομολογία πρώην στελέχους της, ότι η οργάνωση στρατολογούσε πράκτορες στη χώρα μας.

Τώρα, οι ελληνικές αρχές εξετάζουν το σενάριο που ερευνούν και οι τουρκικές εισαγγελικές αρχές: Να ετοιμαζόταν η Εργένεκον, εκτός από στόχους του ΝΑΤΟ, να «χτυπήσει» και ελληνικούς στρατιωτικούς στόχους. Μέλος της οργάνωσης άλλωστε είχε ομολογήσει πως η οργάνωση, η οποία είχε φτιάξει δίκτυο πρακτόρων καταρχήν στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες της ΕΕ, όπως η Ιταλία, σχεδίαζε σε βάθος χρόνου να προκαλέσει δολιοφθορές και απευθείας χτυπήματα στις χώρες αυτές «με σκοπό την αποδιοργάνωση και διάλυση της ΕΕ, για την παντοκυριαρχία της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή».

Αυτό που εξετάζεται τώρα, είναι η εξάρθρωση ενός ολόκληρου δικτύου κατασκόπων που, όπως φαίνεται, έχουν στήσει, ή προσπαθούν να στήσουν Τούρκοι παρακρατικοί στην Ελλάδα.
Για την ενεργοποίηση της ΕΥΠ έπαιξε ρόλο και αμερικανική έκθεση του ινστιτούτου TCS αναφέρει ότι διάφορες χώρες (δεν προσδιορίζει ποιες, αλλά επισημαίνει πως έχει σχετική ενημέρωση η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα) χρηματοδοτούν λαθρομετανάστες με σκοπό να δρουν ως πράκτορές τους και να ξεκινήσουν “ανορθόδοξο” πόλεμο, προκαλώντας πολλαπλές δασικές πυρκαγιές -μεταξύ άλλων.

Κατά καιρούς, οι ελληνικές αρχές «αγγίζουν» τη ΜΙΤ στην Ελλάδα. Όπως Έλληνα στην Αλεξανδρούπολη που συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να τραβά κατασκοπευτικές φωτογραφίες (στρατιωτικών εγκαταστάσεων) για λογαριασμό Τούρκων. Αν και «σκληρός» ο –όπως αποδείχθηκε- πράκτορας, είπε ότι πριν από κάθε αποστολή, έπαιρνε εντολή να κάνει φωτογράφηση και, μετά από την ολοκλήρωσή της, παρέδιδε τις φωτογραφίες σε Τούρκους που «δεν μπορεί να κατονομάσει» και πληρωνόταν. Η κάθε αποστολή του, πληρωνόταν για 500 ευρώ.


Τα ναρκωτικά

Η αποκάλυψη της Εργένεκον, «ξεμπρόστιασε» και τον βουλευτή του κόμματος της Τσιλέρ, Σεντάτ Μουτζάκ. Ο Μουτζάκ, μέλος γνωστής κουρδικής οικογένειας από την ανατολική Τουρκία, που συνεργαζόταν με την κυβέρνηση κατά των ανταρτών του ΡΚΚ, είχε έναν μάλλον περίεργο ρόλο. Ως πράκτορας της ΜΙΤ και βουλευτής, φρόντιζε για τη χρηματοδότηση από τον κρατικό κορβανά καθώς και από την επικράτηση στο εμπόριο ηρωίνης στις κουρδικές φατρίες, για τις ομάδες των Γκρίζων Λύκων, που, με τη σειρά τους, «έσπρωχναν» την ηρωίνη στην Ελλάδα.

Να σημειωθεί ότι η εμπλοκή των υπηρεσιών του τουρκικού επίσημου κράτους στη διακίνηση ναρκωτικών προς τις χώρες της Ευρώπης είναι ένα θέμα που έχει απασχολήσει αλλεπάλληλες φορές τον τουρκικό και το διεθνή τύπο, ενώ πρόσφατα έχει γραφεί επίσης στον τουρκικό τύπο ότι πίσω από τη διακίνηση λαθρομεταναστών προς την Ελλάδα κρύβεται και πάλι η τουρκική στρατοχωροφυλακή (Jandarma).

Το εμπόριο ναρκωτικών, είναι απόλυτα συνδεδεμένο με την λαθρομετανάστευση. Το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, σύμφωνα με τις διεθνείς εκθέσεις, παράγουν το 90% του οπίου παγκοσμίως. Τα ναρκωτικά αυτά, διακινούνται μέσω των εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών οι οποίοι προέρχονται από τις χώρες αυτές.

Αφγανοί και Πακιστανοί, προωθούνται κυρίως στο Ιράν και την Συρία, φορτωμένοι με ικανές ποσότητες ναρκωτικών, προς την Νοτιοανατολική Τουρκία, όπου με την απόλυτη συνεργασία του Τουρκικού κράτους και των υπηρεσιών του, λειτουργούν, «συνεργεία υποδοχής». Τα «συνεργεία υποδοχής» παραλαμβάνουν τα ναρκωτικά και τα προωθούν στους Τούρκους μεγαλέμπορους ναρκωτικών.

Ο κάθε λαθρομετανάστης, λαμβάνει ως αμοιβή, ένα μεγάλο ποσό, που συνήθως ανταποκρίνεται στα έξοδα μεταφοράς του στις ακτές του Αιγαίου και στην «διεκπεραίωσή απέναντι», δηλ. στην Ελλάδα. Οι μεγαλέμποροι ναρκωτικών, σε συνεργασία με το Τουρκικό κράτος, είναι συνδεδεμένοι με τα δίκτυα διακίνησης των λαθρομεταναστών (ουσιαστικά είναι οι ίδιοι).

Το «κύκλωμα» είναι απόλυτα ελεγχόμενο από την Τουρκία: Ο υποψήφιος Αφγανός, Πακιστανός κλπ, λαθρομετανάστης, έρχεται σε επαφή με τα δεκάδες και εμφανώς εγκατεστημένα «κέντρα διακίνησης» που υπάρχουν στις χώρες αυτές. Του γνωστοποιείται το κόστος μεταφοράς του, μέχρι τις ακτές του Αιγαίου και της μεταφοράς του στην Ελλάδα. Τα ποσά αυτά είναι παντελώς απαγορευτικά για τους πάμφτωχους υποψηφίους, που λιμοκτονούν στις χώρες αυτές.

Τα 2-3 χιλιάδες δολάρια, που συνήθως απαιτούνται, είναι ασύλληπτο σε μέγεθος ποσό για τους ανθρώπους αυτούς. Την απογοήτευσή τους, ακολουθεί η πρόταση των «κέντρων διακίνησης», για μεταφορά ναρκωτικών και την αντίστοιχη αμοιβή τους. Συνήθως όλοι δέχονται την πρόταση. Κατόπιν ξεκινούν τα καραβάνια των λαθρομεταναστών, προς τις ακτές του Αιγαίου, φορτωμένα με ναρκωτικά.




ΠΩΣ ΚΥΚΛΩΝΕΤΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ Η ΕΛΛΑΔΑ
Το «σχέδιο Σουλεϊμάν»



η Τουρκική κυβέρνηση έχει δώσει στο σχέδιο διείσδυσης στα Βαλκάνια το όνομα «Σουλεϊμάν», εμπνευσμένη από την τηλεθέαση που έχει το ομώνυμο Τουρκικό σήριαλ, που προβάλλεται καθημερινά σε αρκετές χώρες, καθώς και στην Ελλάδα.

Σήμερα δεν μπορεί κανένας να εντάξει ή όχι, στο σχέδιο «Σουλεϊμάν» τις επενδύσεις που πραγματοποιούν Τούρκοι με την απόκτηση της χρήσης μαρίνων στα Ιόνια Νησιά και ακόμη με τις σχεδιαζόμενες αγορές πολυτελών ξενοδοχείων. Ωστόσο είναι φανερό ότι η Ελλάδα και κυρίως η Βορειοδυτική, υφίσταται πρωτοφανή οικονομική επίθεση από την Τουρκία, που εκμεταλλεύεται στον μέγιστο βαθμό την ελληνική οικονομική κρίση.

Η στρατηγική της Τουρκίας εκτείνεται σε όλα τα Βαλκάνια, κυρίως σε χώρες που έχουν ανοικτούς «λογαριασμούς» με την Ελλάδα, με εμφανή το στόχο να συγκροτήσει μια «κυκλωτική» κίνηση από το Βορρά. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, στο Κοσυφοπέδιο έχει εμφανιστεί τουρκική οργάνωση με το όνομα «Ένωση Πολιτισμού και Αλληλεγγύης», με στόχο την προώθηση της αλβανοτουρκικής φιλίας, που χρηματοδοτείται από το κλιμάκιο της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ!

Διαβάστε τη συνέχεια στην “PRESS” που κυκλοφορεί το Σάββατο


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου