Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Ηuffington Post για Ελλάδα: Πόσο μακριά από τη χούντα;

Στα πρόθυρα του να δεχτεί ένα απολυταρχικό καθεστώς η Ελλάδα, υποστηρίζει η Huffington Post, ενώ αποτυπώνει την ζοφερή κατάσταση στην χώρα μας.


"Λέγεται πως εάν θέλουμε να δούμε πως θα είναι το μέλλον μας πρέπει να μελετήσουμε τα μαθήματα του παρελθόντος", αναφέρει σε άρθρο του στην Huffington Post, ο Bill Frezza, επενδυτής επιχειρηματικών κεφαλαίων και συνεργάτης μεγάλων οικονομικών εντύπων, για να αναφερθεί αμέσως στην Ελλάδα.

"Πάρτε για παράδειγμα την Ελλάδα. Χαιρετίστηκε ως η γενέτειρα της δημοκρατίας, είναι πια αφίσα για τις υπερβολικές δαπάνες της κυβέρνησης, φουσκωμένου δημόσιου τομέα, συνδικάτων".

"Τι συμβαίνει όταν οι πολιτικοί μανιωδώς προσπαθούν να εξορκίσουν την οικονομική κατάρρευση και τελικά οι άνθρωποι ξεμένουν από χρήματα;", αναρωτιέται ενώ παρουσιάζει την Ελλάδα ως μια χώρα στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου.

Ο αρθρογράφος υποστηρίζει πως η χώρα μας βρίσκεται κοντά στο να δεχθεί ένα απολυταρχικό καθεστώς.

"Πόσος χρόνος χρειάζεται μέχρι η ταλαιπωρημένη και τρομοκρατημένη μεσαία τάξη στηρίξει μια χούντα που υπόσχεται ασφάλεια; Κάποιος θα πρέπει να επαναφέρει την τάξη όταν τα γερμανικά χρήματα σταματήσουν να ρέουν διότι σίγουρα δεν θα σπεύσουν οι Γερμανοί στρατιώτες να αποκαταστήσουν την ειρήνη", γράφει χαρακτηριστικά.

"Μελετήστε τον χαρακτήρα του Έλληνα και θα βρείτε πολλές αντιφάσεις. Από τη μια η καρικατούρα του τεμπέλη, φοροφυγά που πίνει ούζο με τους φίλους του στην ταβέρνα, καθώς πληρώνεται για ένα κυβερνητικό πόστο που του εξασφάλισε ένας θείος του και από το οποίο απουσιάζει. Από την άλλη υπάρχει ένα μαχητικό πνεύμα που επαίνεσε ακόμη και ο Χίτλερ" γράφει ο Frezza.

Δεν λείπουν μάλιστα και οι αναφορές στις εφόδους που πραγματοποιούν κάποιοι σε δάση και πάρκα για να εξασφαλίσουν ξύλα για τζάκια και σόμπες αλλά και στις απεργίες που αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο.

"Τα καλά νέα είναι ότι τώρα που θα δέντρα εξαφανίζονται, λιγότεροι Έλληνες θα κατηγορούν τους αδίστακτους εργολάβους ή τους Τούρκους πράκτορες ότι βάζουν φωτιά στα δάση", τονίζει, ενώ αναφέρεται και στα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα.

"Μια σειρά μικρής κλίμακας βομβιστικών και εμπρηστικών επιθέσεων έχουν ταρακουνήσει την Αθήνα", αναφέρει και θέτει το ερώτημα "Πόσος καιρός θα χρειαστεί μέχρι να έχει κάποιος την «έξυπνη» ιδέα να βάλει μια φωτιά στο Κοινοβούλιο;".



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου