Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

"Ο Σαμαράς θα επανεξετάσει το θέμα των ιμάμηδων"

ΕΡΝΤΟΓΑΝ "ΚΑΡΦΩΝΕΙ" ΣΑΜΑΡΑ

Ότι θα "επαναξετάσει" το θέμα του δορισμού των ιμάμηδων ο Α.Σαμαράς, υποστήριξε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρ.Τ.Ερντογάν μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του , αλλά αυτό δεν είναι το πιο σημαντικό. Το πιο σημαντικό είναι ότι απειλεί πλέον ευθέως με διατάραξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων (σ.σ.: Πόσο ακόμα να διαταραχθούν με υπαιτιότητα της Άγκυρας, φυσικά) λόγω αυτού του θέματος.

Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι ένας πρωθυπουργός γειτονικής χώρας επιθυμεί και παρεμβαίνει με τόσο ωμό τρόπο στην εσωτερική πολιτική της Ελλάδας και από ελληνικής πλευράς δεν ακούγεται ούτε "κιχ". Αλήθεια, υπάρχει ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών;

Ιδού τι ακριβώς είπε ο Ερντογάν:

«Μετέφερα στον Έλληνα πρωθυπουργό την επιθυμία μας να μην τεθεί σε εφαρμογή η απόφαση (που αφορά το διορισμό 240 ιμάμηδων στη Δυτική Θράκη) και να ακυρωθεί» δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Επιθυμούμε ολόψυχα να λυθούν τα θέματα που προέκυψαν τελευταία και κυρίως το θέμα των 240 ιμάμηδων έτσι ώστε να μην θίγεται η αντίληψη της καλής γειτονίας και συνεργασίας μας », είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός. «Του ζητήσαμε μεγαλύτερη ευαισθησία στα θέματα που αφορούν τις μειονότητες, (του ζητήσαμε) να μη παίρνονται μέτρα εναντίον τους και να ακούγονται οι απόψεις, οι επιθυμίες και προτάσεις τους», πρόσθεσε.

«Μας είπαν ότι θα κάνουν τις απαιτούμενες ενέργειες για το θέμα και θα το επανεξετάσουμε» κατέληξε ο κ. Ερντογάν. Είναι έτσι; Πρέπει να τοποθετηθεί άμεσα ο πρωθυπουργός. Αν σιωπήσει θα είναι σα να επιβεβαιώνει τον Τούρκο.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός εξήγησε ότι την ώρα πού πλησίαζε η αναχώρησης του από το Κατάρ, δέχτηκε την πρόσκληση του κ. Σαμαρά (άρα ο Α.Σαμαράς ζήτησε να τον δεί...) για μια συνάντηση στην οποία εξετάστηκαν κυρίως ορισμένα μέτρα που αποφασίστηκαν τον τελευταίο καιρό για τη μειονότητα της Δυτικής Θράκης.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου