Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Αχμέτ Μέτε : "Το μαρτύριο των 150.000 Τούρκων της Θράκης"

ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ!

Το νέο ανθελληνικό παραλήρημα του ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε σε εκδήλωση για την καταστροφή που υπέστη η  «Μητέρα Πατρίδα του η Τουρκία» στους Βαλκανικούς Πολέμους.


Συγκεκριμένα ο ίδιος δήλωσε ότι « 150.000 Τούρκοι παραμένουν στο έλεος του ελληνικού κράτους» σε  συνέδριο στις 5 και 6 Ιανουαρίου στην Τουρκία οργανώσεις των Γκρίζων Λύκων για τα "100 χρόνια από την Βαλκανική Καταστροφή".


 Όπως μας ενημερώνει η μειονοτική εφημερίδα  της Κομοτηνής «Μπιρλίκ», στο εν λόγω συνέδριο «μετείχαν ο μουφτής Κωνσταντινούπολης Ραχμί Γιαράν, ο πρόεδρος των Τουρκικών Εστιών Κωνσταντινούπολης Τζεζμί Μπαϊράμ, και από τα Βαλκάνια μαζί με τον Μέτε, ο πρόεδρος του ¨Τουρκικού Κόμματος Εθνικιστικής Κίνησης Μακεδονίας¨ Ερντογάν Σαράτς, ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης του Κοσσόβου Μαχίρ Γιαγτζιλάρ και ο υπουργός Διασποράς Ιμπραήμ Μακολί. Πολλοί επιστήμονες έκαναν εισηγήσεις στο επιτυχημένο συνέδριο, ενώ ο μουφτής Μέτε στην ομιλία του παρέθεσε τα υπάρχοντα θέματα της Δυτικής Θράκης.


Ανέφερε επίσης ο Μετέ ότι « πως στη Δυτική Θράκη υπάρχουν  150 χιλιάδες Τούρκοι μουσουλμάνοι, που παραμένουν στο έλεος του ελληνικού κράτους. Αν και υπάρχει η συνθήκη της Λοζάννης, είναι μια συνθήκη που δεν εφαρμόζεται από την Ελλάδα”. Ο μουφτής Μέτε εστιάζοντας στις παραβιάσεις της θρησκευτικής ελευθερίας στη Δυτική Θράκη, τόνισε το θέμα της μουφτείας  και των τζαμιών που δεν μπορούν να επισκευαστούν».


Την ίδια μέρα μάλιστα, ο Μέτε παραχώρησε συνέντευξη και στο ειδησεογραφικό κανάλι TRT Haber, όπου μίλησε πάλι για τη "δύσκολη ζωή στην αντίπερα όχθη του Έβρου", τονίζοντας κυρίως ότι "υπάρχουν  συνολικά 350 ετοιμόρροπα   τζαμιά  στους νομούς Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου χωρίς να  υπάρχει δυνατότητα επισκευής τους".
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου