Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Τουρκία: Πρωτιά στις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για το 2012

Η Τουρκία ήρθε δεύτερη στις χώρες με τον υψηλότερο αριθμό υποθέσεων παραβίασης της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (ECHR) το 2012, όπως καταγράφηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην επισκόπηση της προηγούμενης χρονιάς.

Συγκεκριμένα, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ECHR), απεφάνθη κατά της Τουρκίας σε 123 υποθέσεις που κατατέθηκαν στο δικαστήριο του Στρασβούργου.

Η Τουρκία έρχεται δεύτερη με 16.879 υποθέσεις εν εξελίξει, που ισοδυναμούν με το 13.2% των συνολικών υποθέσεων του δικαστηρίου, αμέσως μετά την Ρωσία με 28.593 υποθέσεις  (22% των συνολικών υποθέσεων). Ακολουθούν κατά σειρά, η Ιταλία, η Ουκρανία, η Σερβία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία, η Μολδαβία, η Πολωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στις λεπτομερείς πληροφορίες που κοινοποίησε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, Jean Paul Costa, η Τουρκία παραβίασε τουλάχιστον ένα κεφάλαιο της Σύμβασης σε 177 υποθέσεις.

Στη λίστα με τις δίκες που είχαν τη μεγαλύτερη διάρκεια, η Τουρκία ήρθε πρώτη, ενώ το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο την «βρήκε ένοχη» σε 51 δίκες – αριθμό που αποτελεί το χειρότερο ρεκόρ της ανάμεσα σε 47 χώρες. Επιπλέον, η Άγκυρα καταδικάστηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σε 37 υποθέσεις που αφορούσαν την ελευθερία και το δικαίωμα στην ασφάλεια, καθώς και σε άλλες 26 που αφορούσαν τη δίκαιη δίκη.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου