Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

"Νέο Βυζάντιο" προέβλεψε ο Γέροντας Παΐσιος


Του Ησαΐα Κωνσταντινίδη,
διδάκτορα φιλοσοφίας


Ο ελληνικός εθνικισμός, από την ίδρυση κιόλας του νεοελληνικού κράτους, οραματιζόταν την επανασύσταση μια μέρα των ημερών της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, η οποία θα ξανάδινε πλανητική διάσταση στον Ελληνισμό. Το θέμα αυτό συνδυάστηκε αργότερα με τις γενικότερες εξελίξεις στην περιοχή μας, ειδικότερα δε με την κατάσταση που επικρατούσε στην Τουρκία, στην κατοχή της οποίας παρέμειναν τόσο η ιερή γη της Ιωνίας, όσο και η άλλοτε ένδοξη πρωτεύουσα του Ελληνισμού, η Κωνσταντινούπολη.

Για την επανίδρυση του Βυζαντίου έχουν γίνει γνωστές πολλές ρήσεις διαφόρων μεγάλων μορφών της ελληνορθόδοξης πίστης μας. Όλες δε αυτές συμφωνούν στο ότι κάποιο χρυσαφένιο ξημέρωμα η Κωνσταντινούπολη θα γίνει και πάλι η πρωτεύουσα της Ελλάδας. Η δε αυτοκρατορία του αιγαιακού χώρου, που θα εγκαθιδρυθεί στις δύο όχθες του Αρχιπελάγους, θα σημάνει την επανεμφάνιση του πανελληνισμού ως κυρίαρχης δύναμης στον Διάμεσο Χώρο του κόσμου! Και όλα αυτά, βέβαια, γεμίζουν με δύναμη κάθε πραγματικό Έλληνα και Ελληνίδα.

Να τι είπε ο Γέροντας Παΐσιος σχετικά με την αναμενόμενη αναγέννηση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας:

"Το Βυζάντιο γέννησε το Άγιον Όρος. Σήμερα, θα μπορούσε το Άγιον Όρος να ξαναγεννήσει το Βυζάντιο, αρκεί να μην "ξεθωριάσουμε". Βλέπετε, σήμερα οι άνθρωποι έχουν απογοητευτεί από τα πάντα, και αναζητούν κάτι που να αξίζει. Είναι πολύ εύκολο. Αρκεί να μην "ξεθωριάσουμε"…

Πράγματι, ένα μεγάλο όραμα, το όραμα της αναδημιουργίας μιας αυτοκρατορίας ελληνικής, που να δεσπόζει στην περιοχή μας - κάτι που δεν είναι καθόλου ουτοπία για τους γνωρίζοντες - μπορεί να ξαναβγάλει τον Νεοέλληνα από τη μιζέρια και την κατάθλιψη, όπου τον έριξαν οι νεοεποχίτικες επιδράσεις, και να του προσδώσει εκ νέου νόημα στη δύσκολη ζωή του, να τον ξανακάνει από "Γραικύλο" Έλληνα!

Παραθέτουμε εδώ, επίσης, τα παρακάτω λεγόμενα από τον Παΐσιο, τα οποία αφορούν τα μέλλοντα να συμβούν στο γεωπολιτικό γίγνεσθαι της ευρύτερης περιοχής μας και στην δημιουργία εκ νέου του Βυζαντίου:

"Η φωτιά που άναψε στα Βαλκάνια θα επεκταθεί. Η σημερινή [τότε κομμουνιστική] ρωσική ηγεσία θα ανατραπεί και οι ορθόδοξοι λαοί των Βαλκανίων θα συγκρουστούν με τους νατοϊκούς στο έδαφος της Τουρκίας, η οποία θα εξαφανιστεί από τον χάρτη. Η Κύπρος θα δεχθεί προσωρινό ράπισμα από τους Τούρκους. Μέσα, όμως, από τη Γενική Σύρραξη θα ξαναγεννηθεί το Βυζάντιο!

Τα πάντα διοικούνται από τον Θείο Λόγο. Δεν τα διοικούν οι Αμερικανοί, ούτε οι Εβραίοι. Αυτοί επικρατούν μια φορά, διότι το επιτρέπει ο Θεός για να παιδεύει τους δικούς του. Ο παλαιός Ισραήλ, οι παλαιοί ευσεβείς, που ήταν Εβραίοι, εκπαιδεύτηκαν επτάκις. Και εβδομήκοντα χρόνια ήσαν αιχμάλωτοι στους Χαλδαίους, τους σημερινούς Πέρσες. Μόλις τελείωσε ο κανόνας τους επανήλθαν. Ήταν μια παιδεία, ένα ράπισμα για να τους ξυπνήσει ο Θεός. Αυτοί, οι Εβραίοι, ήταν ο παλαιός Ισραήλ.


Σήμερα ο νέος Ισραήλ είμαστε εμείς! Η δική μας παιδεία, όμως, είναι εβδομηκοντάκις επτά και όχι επτάκις, διότι εμείς είχαμε τη γνώση. Το εβδομηκοντάκις επτά, που είναι η αιχμαλωσία μας (το 1453, με την άλωση της Κωνσταντινούπολης) από το Ισλάμ, τώρα ακριβώς τελειώνει. Αυτός ήταν ο κανόνας του Θεού για τις αμαρτίες μας.


Ένα παρόμοιο είχε γίνει με τον ρωσικό λαό. Πριν 50 χρόνια, μαζί με τον Γέροντά μου, τον Ιωσήφ τον Έγκλειστο, συναντήσαμε ένα Ρώσο μοναχό, γέροντα. Για να τον ενισχύσουμε για τα δεινά του ρωσικού λαού και τη δοκιμασία των πιστών από τον κομμουνισμό, θελήσαμε να του δώσουμε θάρρος, λέγοντάς του λόγια παρηγοριάς. Αυτός, όμως, είπε:


"Δεν είναι τίποτα. Κανόνας είναι, που θα κρατήσει εβδομήντα χρόνια".


"Εσύ πώς το ξέρεις;" ρωτήσαμε.


Και η απάντησή του:


"Το 1917, όταν επικράτησε ο κομμουνισμός, ο χριστιανισμός εκηρύχθη εκτός νόμου και όποιος σκότωνε Χριστιανούς ήταν ήρωας. Οι Χριστιανοί πανικοβλήθηκαν και οι μεν πλούσιοι δραπέτευσαν προς την Ευρώπη, οι δε άλλοι έτρεχαν στους ναούς, ελπίζοντας ότι ο Θεός θα κάνει θαύμα για να τους σώσει. Σε ένα μεγάλο ναό, των Αγίων Αποστόλων, μπήκαν πέντε περίπου χιλιάδες Χριστιανοί, Οι μπολσεβίκοι, όταν τους βρήκαν, έβαλαν φωτιά στο ναό. Ένας από τους Χριστιανούς δεν πέθανε. Είχε κατορθώσει να ανέβει ψηλά στους τρούλους και έμενε δίπλα από ένα παράθυρο και ανέπνεε. Αυτός, λοιπόν, μου είπε ότι όταν ήρθε η ώρα που άρχισε ο κόσμος να πεθαίνει, τότε που κλαίγανε και φωνάζανε, παρουσιάστηκαν οι Δώδεκα Απόστολοι και τους είπαν ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν, διότι δεν το επιτρέπει ο Θεός. Είναι κανόνας για τις αμαρτίες μας, που θα κρατήσει 70 χρόνια".


Αυτά μας είπε ο Ρώσος μοναχός 50 χρόνια πριν. Το διάστημα που πέρασε από τότε, είχα σχεδόν ξεχάσει τα λόγια του. Όταν, όμως, έπεσε ο χάρτινος πύργος του "ανατολικού ευδαιμονισμού", τότε τα θυμήθηκα. Κάθησα και μέτρησα και είδα ότι ήταν ακριβώς εβδομήντα χρόνια.


Τώρα και ο δικός μας κανόνας των εβδομηκοντάκις επτά τελειώνει και θα επανέλθουν. Τώρα ο πνευματικός νόμος θα εφαρμοστεί ποικιλοτρόπως. Πρώτα θα παιδεύσει ο Θεός τους μεγάλους εχθρούς της Ορθοδοξίας, που είναι ο ισλαμισμός και ο καθολικισμός. Αυτοί που αμείλικτα χτυπούν την Ορθοδοξία τώρα θα εκλείψουν. Αυτοί που κατέστρεψαν τον βυζαντινό πολιτισμό δεν είναι οι Τούρκοι, αλλά οι Σταυροφόροι, οι Ευρωπαίοι, οι Καθολικοί, που ενίσχυσαν τους Τούρκους για να καταστρέψουν το Βυζάντιο. Τους απογόνους τους, λοιπόν, θα τους μαζέψει ο Θεός εκεί μέσα και θα σφαγούν εκεί. Εσείς είστε νεότεροι και θα το δείτε, αφού θα είστε εν ζωή. Τώρα θα γίνει η Μεγάλη Σύρραξη, ο Αρμαγεδδών! Αυτό που τώρα ξεκίνησε στα Βαλκάνια δεν θα σταματήσει.


Εκείνο που θα το εμποδίζει να απλωθεί θα είναι η διαιρεμένη ρωσική ηγεσία, η οποία πλευρίζει τους Αμερικανούς. Όμως, ο ρωσικός λαός θα τους ρίξει και οι χριστιανικοί λαοί των Βαλκανίων θα προελάσουν. Οι Ρώσοι θέλουν τώρα να βγουν στη Μεσόγειο. Αυτό θα είναι το ελατήριο. Όμως, δεν θα είναι αυτή η πραγματική αλήθεια. Η αλήθεια είναι ότι ο Θεός τους προσκαλεί ως όργανά Του. Κατεβαίνοντας αυτοί, θα σβήσουν και θα αφανίσουν την τούρκικη λαίλαπα μέσα σε μια εβδομάδα! Κι όταν κατέβουν οι φίλοι της Τουρκίας (οι απόγονοι δηλαδή των Σταυροφόρων), το ΝΑΤΟ, για να τη σώσουν, τότε θα γίνει η Μεγάλη Σύρραξη και θα σφαγούν.


Η Κύπρος θα δεχθεί ράπισμα από τους Τούρκους, αλλά θα είναι προσωρινό. Η Τουρκία θα σβήσει, και δεν θα υπάρχει ούτε μια σελίδα στην παγκόσμια ιστορία που να φέρνει στη μνήμη ότι υπήρξε αυτή η καταραμένη φυλή.


Αγαπώ πολύ την πατρίδα μου και λυπούμαι πολύ που σήμερα τα Ελληνόπουλα ντρέπονται να πούνε πως είναι Έλληνες. Η λέξη "Έλληνας" δεν αποδίδει φυλετισμό. Η λέξη "Έλληνας" αποτελεί φυλετισμό για κάθε άλλον πλην των Ελλήνων. Τώρα, όμως, δεν είμεθα Έλληνες. Είμεθα και Ρωμαίοι, είμεθα Βυζαντινοί, είμεθα Θεανθρωπιστές. Ανεβήκαμε πιο ψηλά.
Είναι κρίμα, γιατί σήμερα κατόρθωσε ο διάβολος και αιχμαλώτισε τις ηγεσίες. Κλαίω την Ελλάδα... Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο σήμερα. Η Ελλάδα, για να σωθεί, πρέπει όλοι οι ηγέτες της, όπου και αν βρίσκονται, να πάνε εξορία. Να φύγουν, γιατί παρόντες μολύνουν. Σήμερα πουλήθηκαν όλα. Έχει κατορθώσει ο διεθνής σιωνισμός, με τα προγράμματα που κάνει εδώ και 180 χρόνια, να εφαρμόσει σήμερα τα σχέδιά του.

Σήμερα, όμως, που γονατίσαμε και δεν υπάρχει ελπίς, θα επέμβει ο Θεός των πατέρων μας για το αίμα των Μαρτύρων μας και τα λείψανα των Αγίων μας. Το αίμα το ελληνικό που χύθηκε για την Ορθοδοξία, εάν ενωθεί σήμερα, θα γίνει πλωτό ποτάμι, να πνίξει τους κανίβαλους που λέγονται "μεγάλοι". Όταν έγινε η πρώτη διάσπαση του ατόμου και κατασκευάστηκε η ατομική βόμβα, άκουσα ο ίδιος τον Αϊζενχάουερ να δηλώνει: "Σήμερα ευρισκόμεθα στα προπύλαια της ελληνικής μαθηματικής". Είπε την αλήθεια ο κανίβαλος!


Όσο για την κατάσταση στην πρώην Γιουγκοσλαβία, αυτή είναι προϊόν του Βατικανού. Είναι οι "ευλογίες" του Πάπα, του "μεγάλου Χριστιανού". Τα νοήματα όλων αυτών συλλαμβάνει ο διεθνής σιωνισμός, το διεθνές χρηματιστήριο που ονομάζεται Αμερική. Αμερική δεν υπάρχει! Οι σιωνιστές είναι η Αμερική… Αυτοί, λοιπόν, αφού λάβουν τα μηνύματα τα σατανικά, τα προωθούν στο Βατικανό, αυτό τα μετατρέπει σε σχέδια και στη συνέχεια καλεί το Ισλάμ να τα εφαρμόσει. Αυτός είναι ο τρόπος που λειτουργούν σήμερα τα σατανικά σχέδια. Αυτοί κατόρθωσαν και αιχμαλώτισαν τους ηγέτες μας.


Οι ελπίδες μας είναι μόνο στο Θεό. Και εσείς να ζείτε χριστιανικά, γιατί σας λέω υπεύθυνα - και θα το δείτε - ότι δεν έχουμε μέρες. Αυτό που ανάβει τώρα στα Βαλκάνια θα συνεχιστεί. Αυτό θα είναι η αφετηρία μέσω της οποίας ο Θεός, με το δικό Του τρόπο, θα ελευθερώσει τους Χριστιανούς και θα τους υψώσει πάλι στη γραμμή τους. Και θα επανέλθει το Βυζάντιο. Και ξέρετε γιατί; Διότι οι Ευρωπαίοι λαοί θα ξαναενωθούν. Ποιός θα τους καθοδηγεί; Δεν κρατάει κανείς. Μόνο εμείς κρατάμε την Ορδόδοξη πίστη"!

Και φυσικά, όλα τα παραπάνω εκπληκτικά από τις μαρτυρίες ανθρώπων που άκουσαν τον Γέροντα Παΐσιο ταιριάζουν απόλυτα με τα όσα μας είναι γνωστά από την απόκρυφη γεωπολιτική. Πράγματι, ο πόλεμος που ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 στην πρώην Γιουγκοσλαβία στην πραγματικότητα δεν τελείωσε ποτέ. Αντιθέτως, στις 24 Μαρτίου του 1999, με την έναρξη των βάρβαρων βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ κατά της Σερβίας, ξεκίνησε μακρύς και αιματηρός πόλεμος, που θα απολήξει σε αυτό που εκκλησιαστικά είναι γνωστό ως "συντέλεια των αιώνων" και θα στιγματίσει μια για πάντα την ανθρώπινη ιστορία. Είναι ο - κατά Πατροκοσμά - "γενικός πόλεμος", κατά Γέροντα Παΐσιο η "Μεγάλη Σύρραξη" ή αλλιώς ο Γ΄Παγκόσμιος Πόλεμος.


Από το βιβλίο του Ησαΐα Κωνσταντινίδη "Ο Γέροντας Παΐσιος και τα μελλούμενα να συμβούν". Κεφάλαιο 5ο.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου