Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Σε γκέτο μετατρέπονται πέντε πλατείες της Αθήνας

Σύμφωνα με έρευνα επιστημονικής ομάδας του Παντείου, η οποία διεξήχθη στις πλατείες Θεάτρου, Κοτζιά, Βάθη, Αγίου Κωνσταντίνου και Βικτωρίας ,το προηγούμενο καλοκαίρι, πέντε γειτονιές του κέντρου της Αθήνας μετατρέπονται σταδιακά σε γκέτο.

Τα πορίσματα της έρευνας είναι αποκαλυπτικά...

Ενώ οι συγκεκριμένες περιοχές δεν μπορούν ακόμη να χαρακτηριστούν ως γκέτο, πολλά είναι τα στοιχεία εκείνα που δείχνουν ότι θα μετατραπούν εάν δεν υπάρξει οργανωμένη παρέμβαση της πολιτείας και της κοινωνίας.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 90% με 95% των ερωτηθέντων αναφέρουν κλοπές στονδρόμο και χρήση ναρκωτικών ως τα συχνότερα συμβάντα.

Σε υψηλά επίπεδα (65% με 75%) αναφέρονται οι διαρρήξεις σπιτιών, καταστημάτων και αυτοκινήτων. Όλοι οι έλληνες ερωτηθέντες (100%) εκτιμούν ότι υπάρχει υψηλή συγκέντρωση αλλοδαπών, ενώ το 70% με 85% αυτών θεωρούν ότι οι ίδιοι αποτελούν τη μειονότητα στις περιοχές τους.


Στο μεταξύ, φορολογικές ελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις που μισθώνουν την εγκατάστασή τους στις περιοχές Γεράνη και Μεταξουργείο προβλέπει απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου.

Σύμφωνα με την απόφαση δικαιούνται έκπτωση από το φόρο εισοδήματος που αντιστοιχεί στο διπλάσιο του καταβαλλόμενου μισθώματος.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου