Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Τελεσίγραφο κούρδων ανταρτών προς την Άγκυρα για την ειρηνευτική διαδικασία

«Τελευταία προειδοποίηση», όπως την χαρακτήρισαν οι ίδιοι, απευθύνουν οι Κούρδοι αντάρτες προς την τουρκική κυβέρνηση καλώντας την να κάνει σταθερά βήματα προκειμένου να προχωρήσει η ειρηνευτική διαδικασία, διαφορετικά να αναλάβει την ευθύνη της αποτυχίας της.

«Ως κίνημα προειδοποιούμε το (κυβερνών κόμμα) AKP για τελευταία φορά... Αν δεν γίνουν συγκεκριμένα βήματα το συντομότερο δυνατόν στα ζητήματα που έχουν θέσει οι δικοί μας και ο λαός, η διαδικασία δεν θα προχωρήσει και η κυβέρνηση του AKP θα ευθύνεται για αυτό» αναφέρει το PKK σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε μία από τις ιστοσελίδες που χρησιμοποιεί.

Η κουρδική πλευρά καλεί την Άγκυρα να προχωρήσει γρήγορα στην υλοποίηση των δικών της δεσμεύσεων. Η τουκρική κυβέρνηση από την πλευρά της έχει επικρίνει ως αργή την απόσυρση των ένοπλων δυνάμεων, την οποία συνδέει με τις δικές της κινήσεις.

Στα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί περιλαμβάνεται η ενίσχυση των δικαιωμάτων της κουρδικής μειονότητας, μαζί με την κατάργηση διατάξεων του αντιτρομοκρατικού νόμου με βάση τις οποίες βρίσκονται στη φυλακή εκατοντάδες ως «ομοτράπεζοι» ανταρτών.ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου