Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Σκόπια: «Επιθετική εκστρατεία Ομογένειας κατά ονόματος Μακεδονία»

«Η ελληνική διασπορά στην Αμερική και την Αυστραλία δεν σταματά την εκστρατεία κατά του συνταγματικού ονόματος των Σκοπίων, ώστε η ελληνική κυβέρνηση να μην δεχθεί όνομα που να περιέχει τον όρο «Μακεδονία», σημειώνει το νοτιοσλαβικό δημοσίευμα και συνεχίζει.

Παρά το ότι ο Υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας, Bob Carr, πριν από λίγες ημέρες ομολόγησε την εντατική διμερή συνεργασία μεταξύ της FYROM και της Αυστραλίας, όπως δημοσίευσαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που καλύπτουν την Ελληνική Διασπορά, σήμερα αυτή, χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να ανακοινώσει με τον αυστραλιανό ηγέτη της αντιπολίτευσης Tony Abbott, ότι δεν θα αλλάξει η τρέχουσα πολιτική της Αυστραλίας ως προς την ονομασία των Σκοπίων-FYROM.

Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε αν θα υπάρξουν αλλαγές στη θέση της Αυστραλίας στο θέμα του ονόματος, ο Abbott δήλωσε ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει την τρέχουσα κυβερνητική πολιτική, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

Σύμφωνα, εξάλλου, με την ελληνική εφημερίδα της Αυστραλίας, «Νέος Κόσμος», ο Abbott με προσεκτική διατύπωση επανέλαβε την υποστήριξή του στη διαδικασία επίλυσης υπό την αιγίδα του επικεφαλής του ΟΗΕ για μια θετική συμφωνία μεταξύ της Αθήνας και των Σκοπίων για τη μετονομασία της «Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας». Πιστεύει, επίσης, ότι «είναι σημαντικό για την Αυστραλία να παίξει τον κατάλληλο ρόλο για την αντιμετώπιση όλων αυτών των διεθνών διαφορών».

Από την άλλη πλευρά, ως υπενθύμιση τονίζεται, ότι ο ίδιος ο Abbott, όταν αναφέρεται για το νοτιοσλαβικό στοιχείο στην Αυστραλία, παρά την αντίθεση της Ελληνικής Διασποράς, όταν συναντάται με συναδέλφους της χώρας μας, χρησιμοποιεί τον όρο «μακεδονική κοινότητα».

Εν τω μεταξύ, το Σαββατοκύριακο στη Φλώρινα, πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο της Παμμακεδονικής Ένωσης της Αμερικής- μιας οργάνωσης των Ελλήνων μεταναστών στις ΗΠΑ που είναι η πιο δυναμική και ριζοσπαστική οργάνωση σχετικά με το όνομα της χώρας μας.

Αυτή τη φορά κάλεσαν την ελληνική κυβέρνηση να μην δεχθεί συμβιβασμό σχετικά με την ονομασία της χώρας μας και κάλεσε την Ελλάδα να διεξαγάγει δημοψήφισμα για το ζήτημα της ονομασίας.

Οι Έλληνες μετανάστες που αυτοαποκαλούνται «Μακεδόνες», θεωρούν «ιερό καθήκον να αγωνιστούν για τα δίκαια της Μακεδονίας τους», καταλήγει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα της νοτιοσλαβικής Алфа ТВ- ALFA TV.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου