Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Τώρα και κορυφαίος «στοχαστής» ο Γ. Παπανδρέου

Μπορεί στην Ελλάδα να έχει λοιδωρηθεί όσο λίγοι, στο εξωτερικό ωστόσο ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, χαίρει μεγάλης εκτίμησης.

Έτσι, καθώς ο κ. Παπανδρέου προετοιμάζεται για την ομιλία του στο World Affairs Council -και πιο συγκεκριμένα στο παράρτημα του Όρεγκον-, δρέπει τις δάφνες της «αναγνώρισής» του ως ενός από τους 100 μεγαλύτερους... στοχαστές σε όλο τον κόσμο.


Στο επίσημο πρόγραμμα του World Affairs Council, στο παράρτημα του Συμβουλίου στο Όρεγκον, ο κύκλος των διαλέξεων περιλαμβάνει στο πρόγραμμά του τόσο την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος, ως πρώτος ομιλητής, θα αναφερθεί στην "Οικονομική κρίση και τη μοίρα της Ευρώπης», όσο και τον πνευματικό ηγέτη του Θιβέτ, Δαλάι Λάμα, ο οποίος θα κλείσει τον κύκλο διαλέξεων.


Χαρακτηριστικά, το World Affairs Council προλογίζει τη διάλεξη Παπανδρέου ως εξής.

«Κ. Γιώργος Παπανδρέου (Πρωθυπουργός της Ελλάδας, 2009-2011)

Θέμα: «Οικονομική κρίση και η μοίρα της Ευρώπης» - Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου


Σύμφωνα με το περιοδικό Foreign Policy, ο Γ. Παπανδρέου βρίσκεται στη λίστα των 100 Μεγαλύτερων Στοχαστών Παγκοσμίως... μας δίνει μία εικόνα για την κατάσταση, αλλά και το μέλλον της ευρωζώνης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα, επίσης, έγινε γνωστό ότι ο πρώην πρωθυπουργός συμφώνησε να συμμετάσχει ως ένας από τους κεντρικούς ομιλητές σε ένα συνέδριο για hedge funds στο Λας Βέγκας τον ερχόμενο Μάιο, που θα είναι η «αφρόκρεμα» των «κερδοσκόπων» της Wall Street.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου