Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Τούρκος διεκδικεί ελληνικές αρχαιότητες αξίας 120 εκ. ευρώ


Τελικά οι Τούρκοι δεν παλεύονται... Η ιστορία έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Οι αρχαιότητες αυτές είχαν εντοπιστεί στο διαμέρισμα του Τούρκου στο Μόναχο, μετά από συντονισμένες ενέργειες της ιδρύτριας του Οργανισμού Walk of Truth, Tασούλας Χατζηττοφή και της γερμανικής αστυνομίας.


Εδώ και 15 χρόνια, φυλάσσονται στον αστυνομικό σταθμό της βαυαρικής πόλης. Ο Τούρκος ζητά τους θησαυρούς πίσω ως... προίκα της γυναίκας του (!), ενώ στην περίπτωση αλλά σε περίπτωση επιστροφής τους, απαιτεί οικονομικά ανταλλάγματα εκατομμυρίων από την εκκλησία, όπως διαβάζουμε στο «Πενταπόσπαγμα».


Σημειωτέον ότι το 2010 ο Τούρκος αρχαιοκάπηλος Αϊντίν είχε καταδικαστεί από γερμανικό δικαστήριο, άσκησε όμως έφεση και η υπόθεση βρίσκεται τώρα ενώπιον Ανωτάτου Δικαστηρίου. Ο δικηγόρος του απαιτεί έξι εκατομμύρια ευρώ για να συναινέσει στην επιστροφή των ελληνικών αρχαιοτήτων, η αξία των οποίων αγγίζει τα 120.000.000 ευρώ. Το Ανώτατο Δικαστήριο της Γερμανίας, αναμένει το πόρισμα ειδικού εκτιμητή για τις αρχαιότητες για να αποφασίσει για το ιδιοκτησιακό καθεστώς...Mηπως θα έπρεπε να ασχοληθεί και το Ελληνικό Δημόσιο με την δίκη αυτή;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου